港台最廢DJ(44) 有音樂無快樂

1000 回覆
2 Like 2 Dislike
gimme5已經覺得奇點解可以有鬼故節目啦
【「SHOW動音樂」開SHOW嘞🥳】
Windy #詹天文、Yika #吳爾珈、Gladys #李靖筠、Jaime #張天穎、Cloud #雲浩影 會同粉絲近距離互動,當然唔少得仲有靚聲好歌送畀大家😎~

⬇️記得Mark定時間睇騷啊!

📻 9月1日(五)5pm - 7pm|#港台第二台《#騷動音樂》
🖥️ 9月2日(六)1pm - 2pm|#港台電視31
🌐 www.rthk.hk/radio/radio2

#音樂會 #新晉歌手 #香港樂壇 #港台 #香港電台 #RTHK
聽日邊個做風更呢?
拔絲點都有佢
原來立會好聲音 楊立閪 有做自由phone

有d阿叔打上去表達意見, 講兩三句就比人收線
呀桃 做凌晨風更
辛苦哂
拔絲拍住業餘波上次社蘇芮做咗啦
每位公務員都會鄰一次
今日係樂仔同劉蓮
原來係咁

有時候做電台工作
去到打八號風嘅日子
係會特別覺得呢份工作有使命感嘅
你睇呢班返打風更嘅同事個個笑到四萬咁口
就知大家當值得幾咁榮幸同感到無比快樂😁

#同時都辛苦嘅
#辛苦晒你哋啦
#其實唔止電台
#每位喺颱風下工作嘅朋友都辛苦了
#仲要好好保護自己安全
#話時話因為颱風讓我遇著呢三個人好有緣
#Tony哥係我入港台第一位節目監製
#Freddy喺新城年代陪咗我無數個通宵
#阿桃平時靠電話聯絡冇見過面
#有啲似網友見面嘅感覺
#希望大家下次見面唔係因為打風
#大家留喺屋企乖乖做好防風措施
903森美有返
聽講佢好似係住廣播道

鄭生視角
香港電台第二台嘅 tina 小明
即係邊個???
點解唔見阿一上pubhorn?
今日咁有閒情播陳百強特輯呀
kity客串反起跑線
做 miss
之前佢開live唔係話繼續做爺爺秘書咩?
頭先show動音樂有區文詩
琴晚音樂說嘅錄音擺明係打風播唔成嗰集
八三夭
住大尾督嘅小白竟然返到電台
佢老婆昨晚仲報緊新聞
唔知點返歸啦
【一台二十問】
快啲去我哋嘅IG story參加遊戲喇!

最快答啱嘅朋友有禮物!第一名:公共廣播95年禮物包;第二、三名:一台嘅USB!

今日嘅問題係~~《開心日報》嘅開心謎題環節係逢星期幾播出呢?

❗️❗️❗️留意!係去我哋嘅IG story玩呀~ ❗️❗️❗️

香港電台第一台IG
https://instagram.com/rthkradio1

#香港電台第一台 #一台二十問
#AI淑梅 #開心日報
邊個老婆?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞