港台最廢DJ(44) 有音樂無快樂

1000 回覆
2 Like 2 Dislike
大自然之聲
啲水聲、雀仔聲好啱聽住瞓
求救!!
有冇人知道點先可以聽返more than 1年前的重溫
22年7月已經冇得聽
阿一講緊以前d球星卡 廿蚊張
阿勤: 廿蚊張係一個人嚟
司勳識德文
張宇人
以前唔知邊個喺節目爆過有人飲醉酒會講德文,睇嚟應該係司勳
(印象中係喺星期一至五啲夜晚節目聽翻嚟,唔係《敏感時刻》,就應該係《有冇搞錯》/《Ching祠堂》)

無石鏡泉
玩玩星期天又換咗女主持
(原本嗰個應該放產假)

而家嗰個主持 我懷疑係五台阮德鏘個老婆
劉舜文播葉倩文首 零時十分
話啱 岩布仙尼 唱

happy birthday to me
佢老婆IG
傳英皇不滿港台在今年5月舉行的《十大中文金曲頒獎音樂會》上冷待軒仔,連「十優歌手獎」也不給他,軒仔說︰「我很久以前已不問世事,雖未至於不在乎獎項,但獎項是別人給予的。每個頒獎禮的評審準則也不同,我沒刻意了解。入行多年,今年沒獎就明年吧,不是奉旨要給我的。(你有新歌又開了演唱會。)不止我,大家也很努力,現在長江後浪推前浪。最近歌迷會搬新址,歷年的幾百個獎項都拿了出來。我看見自己的前半生,很感慨。變幻原是永恆。沒有獎,你想要就努力爭取,一定得。(公司刻意不安排你出席港台活動?)我去年好像沒怎樣去過港台,也少去其他台。我致電周國豐了解一下。(他已離職。)我沒問江湖事,讓我買些點心去港台。(不可以送禮。)那我去港台餐廳『收風』。」
印象中張敬軒係前港台員工(唔知幾多年前)
講起港台員工
最神奇都係馬浚偉
好似陳少寶係佢恩人
佢唔係港台高層咩?
其實我唔知而家港台有咩創意嘢做到出嚟
人手唔多,
創作空間又越嚟越細
上面又唔想啲人搞新嘢,
最新嘅嘢就係招啲新人入嚟搞個長輩眼中嘅年輕人節目

仲可以做到啲咩出嚟呀?
我真係無興趣聽150170
啲女個個都鍾意高大威猛
有無 old seafood以前有聽過梁奕倫 九十年代星期六晏晝做嘅 game show?

聽眾打上去玩遊戲
上年港台唔記得幾多週年有個梁榮忠同梁奕倫有個紀念節目搵張敬軒上去講返佢初入行係港台做節目嘅野

【港台講台 x 行政長官表揚榜📜】
第一屆行政長官表揚榜,由一行 59 人到 #土耳其 地震災區協助搜救工作嘅香港特別行政區救援隊奪得🫡!《#港台講台》搵嚟《#行政長官表揚榜》嘅監製 #彭志敏(Yoko)同埋獲獎嘅現任消防及救護學院院長 #于文陽(于 Sir)同大家分享下喺土耳其嘅救援經歷🛟!

于 Sir 好窩心咁喺出發救援前叫隊員買定糖果到土耳其🍬,希望可以安撫安慰隊員同當地災民。究竟一粒糖果,可以點樣撫慰人心💟?記得聽實今個星期日(8月6日)嘅《港台講台》訪問喇!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞