港台最廢DJ(44) 有音樂無快樂

1000 回覆
2 Like 2 Dislike
咁中年好聲音真係TVB依家最紅嗰批節目嚟嘅
不過我哋未必係佢嘅受眾啫

其實瘋show 小揚揚 成個 package幾好
馬浚偉過檔新城電台

首席營運總監
果首咩野 以後黃昏
唔知會唔會喺新城播出
好想星期日打去 beautiful sunday恭喜馬浚偉有新工返

點唱 以後黃昏, 唔知詩棓會唔會話唱片房未開搵唔到
貪馬撚同tvb有計傾?
仲差過在港台,新城都冇人聽冇人提
新城最廢節目(1)
講真
我聽收音機三十年
聽新城 累積時數 唔會多過72小時
計埋喺街聽到
我直頭屋企hi-fi無較到新城
我覺得係貪如夢初醒同政府有計傾
其實唔見得佢搞到一個電台有聲有色,新城請佢翻嚟係咪想搞到新城可以提早收台?
定係想如夢初醒同TVB傾,賣新城頒獎禮個視像直播權比TVB?
還是覺得佢喺到,傾續牌會易啲?
細個剩係聽恐怖熱線

司敏媽媽同一時段有兩個節目

佢拍檔係咪梁凱寧?
之前先見到有個連登仔留言話同佢喺公事上有合作,話佢做嘢無嚟交帶,下次唔會想同佢做嘢

啲留言真係睇完就算
估唔到港台主持會親自去台灣訪問嘉賓

【遠赴台灣訪問「#寶島歌王」青山🎤】
憑代表作《淚的小花》、《尋夢園》等國語歌風靡歌迷嘅「寶島歌王👑」#青山 聲線雄厚,演唱逾半個世紀,至今仍然寶刀未老,堪稱歌壇「長青樹」🤩!

#港台第五台《#星月爭輝》主持 #艾力 遠赴台北✈️訪問青山大哥。即刻重溫節目,聽下青山大哥𣈱談入行經過,同埋難忘作品嘅分享▶️:
rthk.hk/radio/radio5/programme/starandmoon_eric/episode/927820

如果聽完都唔夠喉,仲可以聽艾力訪問「淚盈歌后👸」#姚蘇蓉、「國寶級歌王🫅」#謝雷 等等!各位知音人,密切留意節目預告啦🎧~

====================
《星月爭輝》
🎙️ 主持︰#艾力
🕘 星期日|9pm - 10pm
📻 #港台第五台 五台之友

#長青樹 #寶島歌王 #淚的小花 #尋夢園 #百聽不厭 #港台 #香港電台 #RTHK
係咪艾力有其他嘢做,去開台灣就順便做埋訪問呀?
呢個艾力唔係音樂說果個
兩個艾力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞