港台最廢DJ(44) 有音樂無快樂

1000 回覆
2 Like 2 Dislike
懷疑今日就係 minnie結婚嘅大日子

如果係 祝佢永結同心 白頭到老
除咗第一集之外
完全無聽
錄不是問題
唔好又係訪問嘉賓啦
悶到癲

無啲輕鬆搞笑節目
現在得”150遇170” 類似少少

其實節目

最後個聽眾去東莞 CALL G
李克勤討論區(3)
https://lih.kg/tCMdjeX
#633 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

呢個節目錄好咗兩個月,終於播
又係陳少寶
【樂壇回憶】陳慧嫻談出道作 《傻女》大碟有錯體版

香港電台全新音樂人訪談節目《唱好音樂故事》,由陳少寶訪問樂壇友好,包括李克勤、草蜢、張敬軒、陳慧嫻、陳潔靈、葉廣權、歐丁玉、黎彼得、鮑比達(Chris Babida)、聶安達(Anders Nelson)、關維麟、蘇永康等(排名依筆劃序),透過歌曲分享音樂背後的故事與人生感悟。
本周日以陳慧嫻打頭陣。慧嫻憶述出道歌曲《逝去的諾言》首次在電台播放當日,放學便立即趕回家聽收音機。當聽到自己的聲音在大氣電波出現時,感覺奇妙又夢幻。要數最喜愛又能代表自己的歌曲,慧嫻首選《傻女》。
少寶透露一個連慧嫻都不曾聽聞的故事。原來當年唱片公司把不同歌手的歌曲送往新加坡印製專輯,印製過程中出錯,結果譚詠麟封面的專輯裏包含了《傻女》一曲,並發行銷售。唱片公司得悉後大為緊張,但為免影響正主打此曲的慧嫻,只低調地從市面回收錯版的專輯。慧嫻聞言既驚訝又好笑,更嚷着要找回那隻珍貴的錯體專輯留念。

#陳慧嫻 #陳少寶 #李克勤 #草蜢 #逝去的諾言 #傻女 #譚詠麟
以前守下留情最鍾意新聞前撳停首歌 新聞後繼續播
香港家書都要講咩一帶一路
今集係邊個呀?

啲官覺得香港電台係政府喉舌,緊係要攞嚟宣傳國家政策大方向啦
講職場性騷擾
原來世一潮媽今日係最後一集
有無話下個星期會播咩?
俾返sun生活
個啲潮媽差唔多40+
咁做特備環節咪係,專登開個新既
陳慧琳嗰集幾好
唔通你想佢訪問雯雯
一帶一路專員 何力治
人哋係專員就更加要宣傳啦
如果上節目做咩呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞