港台最廢DJ(44) 有音樂無快樂

1000 回覆
2 Like 2 Dislike
馬浚偉宣佈離開港台及演藝界
https://lih.kg/3578898
怪唔知佢今個月直頭無哂錄音訪問
得morle同陳景鴻齋講
佢算唔算一嘢撬起港台?
或者佢走對二台嚟講算唔算係重創?佢個節目算唔算係二台嘅重點?
Nami都唔做150
創作總監呢兩年搞咗d乜
馬浚偉接受《明報》訪問時表示上月已向港台請辭,明年其學業及工作方面將有大轉變,不能再兼顧港台及其他任何工作。他說︰「萬般不捨都冇辦法,都要有一個暫停。至於新嘅方向呢,我依家唔方便公布,要到1月份有關嘅公司公布。另外,我都會暫停幕前工作,暫時。有好多嘢,我暫時未能透露,明年1月頭就會清楚。」馬浚偉感謝聽眾朋友的支持,表示昨晚在節目中收到很多來電,未能一一接聽。他續說︰「好多以為我仲會繼續做舞台劇、拍電影同電視劇,其實我暫時唔會,嚟緊工作上會有一個好大嘅轉變。」

上月舉行的《幸福‧春夏秋冬Ma's Ter Mic演唱會2023》成為告別騷,馬浚偉表示事情雖在演唱會前醞釀,但他是完成個唱後才下決定。「我冇諗過嗰個係告別騷,但依家變咗告別囉...暫別啦﹗不過,我好感恩﹗大家1月時就會知道,我好鍾意挑戰同埋新嘗試。我正式算係暫別幕前,唔知道嗰次嘅《春夏秋冬演唱會》變成我暫別前嘅一個告別演唱會。」
做一個非政論節目,但係成日邀請埋啲政治人物做訪問
咁想做政治節目,過一台開翻個囉

BTW,新時代奮鬥者係咪佢搞架?
如果係,呢個咪其中一個貢獻囉

港台同TVB一齊搞頒獎禮係咪佢促成呀?
係嘅咪另一個貢獻囉

再唔係請施匡翹唱打針歌算唔算係佢嘅貢獻呀?
現任二台台長,前五台節目主持人
今日下午

我開咗個 apps
舅父聽到d聲
問我講野果個係咪死基佬

我又順口答係

佢問可唔可以唔聽, 好憎佢
甜筒家族??

馬生果7間公司係咪全部要執咗佢??
2021年4月

對於被爆曾說想坐周國豐個位,馬仔解釋飯局前並不知周國豐是助理廣播處長,他只是說笑,怕又被人說去港台開咪有目的鵲巢鳩占,更否認會出任港台電視部高層,他說:「高咩層呢?我本身冇可能係一個公務員,做香港電台工作除非要簽一份公務員合約,才可以出任全職的職位,我冇可能放棄自己所有生意和業務,坦白講係傾過除咗為節目開咪,兼任電視台其他工作,將來只要內容適合同模式可以,亦唔排除有其他合作空間,但既然我唔係全職公務員,就冇可能係港台電視部台長啦!其實職位有乜所謂,唔通我返TVB任校長,喺校長協會上真係有我個名咩?呢啲只是虛名,從來都冇意思,我已是自己兩間學校的校監、4間公司的CEO、但又是打雜。」

馬仔透露下周會到電視城為無綫藝員訓練班面試,據他所知有1800人報名参加,經兩輪面試後,到5月底只會開一班,共30人,為期6個半月的課堂及實習,他有一半時間都會在場,承諾將所有在無綫學習到的東西,一一教授給學生。

呢條片我以為係舊既
你當佢係去港台做in腸
佢應該做官啦勁識撈
司敏
有無人昨晚有聽 morle新節目 ?
有,悶到瞓著咗
兩個你都鍾意

點解個新節目唔係由返Morle 同陳景雄做...
佢2個繼續接咪得....都聽得幾舒服....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞