港台最廢DJ(44) 有音樂無快樂

1000 回覆
2 Like 2 Dislike
193咁俾面
一哥好嘢
港台竟然比Error上嚟?
From 王耀祖fb

MC for #大家樂 #大家開飯啟動禮

#照顧者,我一直覺得是社會上最被忽略的一群,他們身心的負擔,與得到的關注是最不合比例。榮幸參與這個活動,認識到吳太,你跟我分享的經歷,令我無言,只能給你一個又一個大大的擁抱。
再次見到戴生,大家也不是代表電台,你是 #鄰舍輔道會的代表,當年大家一齊在電台,都未試過傾咁多計,非常榮幸,非常溫暖

呢個訊息,應該要大家一齊去做
#照顧照顧者 Let’s take action.

戴健文先生係2016年榮休嘅副廣播處長
阿勤何亨 又拎一哥粗口嚟講笑
【#陳慧琳 專訪👩🎤】
香港樂壇天后Kelly Chen 陳慧琳闊別樂壇多年,今年全面復出,除咗推出多首新歌,仲會展開世界巡迴演唱會🥳!《#香江暖流》〈#我們的VIP〉主持 #陳永業(Ariff)、#袁梓珮(拔絲)即刻請嚟Kelly傾下偈~

Kelly話自己以前試過對人冇禮貌,要即場道歉🙇🏻‍♀️,究竟係點嘅一回事?又試過有娛樂記者想幫Kelly寫衰其他藝人😮?仲有,Kelly曾經因為婉拒打牌食飯而令部分工作流失😢?

重溫足本節目內容,聽下Kelly點講啦▶️:
📻 電台版:rthk.hk/radio/radio5/programme/elderly/episode/900881
🖥️ 電視版:rthk.hk/tv/dtt31/programme/magasenior/episode/890799

====================
《香江暖流》
🗣️ 主持:#陳永業、#袁梓珮
🕙 星期一至五 | 10am – 1pm
📻 #港台第五台 五台之友
-
🕚 星期一至五 | 11:10am – 12nn
🖥️ #港台電視31

#樂壇天后 #女歌手 #女人天花板 #藝人專訪 #港台 #香港電台 #RTHK

長裙 kity好索呀
有冇人睇緊32台
原來饅頭包包早排去咗日本旅行
隊長去旅行嘅功能:
揸車
拎嘢
食 老婆女兒食唔哂嘅嘢
比錢

點解港台DJ咁撚廢
而家個知識會社條友講野好疾疾到
#好孩子星期天 ,今日畢業啦!

早年就開始追聽〈好孩子星期天〉嘅小朋友、當年有份嚟香港電台嘅開mic team同小主持,今日已經長大啦,可能讀緊大學,或者出嚟社會做嘢,甚至可能已經有自己嘅好孩子𠻹!

各位小朋友,惦記每次直播嘅時候,你哋打電話上嚟分享嘅生活點滴,仲有天真活潑嘅笑聲。

至於大朋友們,你哋嘅來信、電郵,對節目主持嘅鼓勵乃至鞭策,每次踴躍參與我哋嘅活動,都係製作團隊珍貴回憶嘅一部份。

衷心感謝,每一位聽眾對我哋嘅支持!有緣喺大氣電波中與你相會,感恩〈好孩子星期天〉可以陪伴大家成長。

呢個專頁裡面有好多相片同影片,留低我哋過去多年嚟同聽眾互相交流嘅足印。歡迎大家隨時返嚟呢度,回味當日嘅點點滴滴。有參與過我哋節目、活動嘅各位好孩子,可能仲可以搵返自己細個嘅相𠻹!

〈好孩子星期天〉,有緣再會啦!拜拜~
呢個時段之後有無話會做咩節目?
五台嘅嘢,二台又有得聽了
詩婷姐姐
聽到梁思浩把聲真係神奇
訪問得嗰半小時
咪同香港一樣,有料個d迫走曬。
放條馬撚入去諗重播節目
我係台長嘅話
一定叫屈穎妍開多個親子節目
跌左三魂七魄要執返
DLLMCH
其實點解下午講鬼故可以批准
因為唔係夜晚? DLLM
以前仲係Gimme5嗰陣係逢星期四嘅17:00-19:00講鬼故
呢個環節應該幾受聽眾歡迎
所以變咗做三五成群,個節目上咗去15:00-17:00之後,
個鬼故環節仲保留喺到
一哥喺電影公司個老細竟然唔係劉偉恆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞