港台最廢DJ(44) 有音樂無快樂

1000 回覆
2 Like 2 Dislike
對腳又幾正
點會估到兩個一樣名嘅主持喺同一個大機構做DJ
二台艾力真名廖德鏘
五台又有另一個主持叫阮德鏘 (不是五台艾力)
好易撈亂
sica又幾鬼正

佢做政壇新秀訓練班 真係估唔到
人在西九龍中心
諗起車淑梅早幾年單柒野
搵佢都係做operator嘅啫,都唔駛佢講啲時事話題講得有理有據
把聲幾甜下
唔知勞家樂放假 有無得叫佢做一桶金

子誠哥
做乜咁多囡
有陰謀

sica
馬浚偉出任電台首席營運總監 積極大改革 來年頒獎禮有變數

近年涉幕後不同工作崗位嘅 馬浚偉 Steven Ma 正式出任新城電台首席營運總監,並邀請好友兼前新城DJ陳小芝回巢任數碼媒體及業務拓展經理,而喺新城做咗多年DJ嘅葉文輝(啤梨),亦喺馬總監上任首日由兼職轉為全職,提升為創作總監及節目主持,實行新人事新作風。

馬仔非首次從事幕後工作,佢表示上任後會進行大改革,首先重啟廣播節目,亦唔會裁減人手。今次接受呢個重大挑戰全因覺得了解過新城電台後,相信有更大發展空間,農曆年會舉辦節目巡禮,宣布來年動向及走勢,以示對音樂及歌手重視及欣賞,希望日後大家會見到電台嘅改進。

每年新城勁爆頒獎禮賽果都皆大歡喜,被外界譽為「分豬肉」,講到來年節目會唔會有所修飾?馬仔話:「我哋已經開始籌備緊2024勁爆頒獎禮,幾有信心令大家感到耳目一新,同埋對獎項嗰份認同。」

另外,回巢嘅陳小芝表示現今世代著重上網,佢自己從事網媒工作多年,未來會為公司增添更多數碼內容。而啤梨就升職兼加薪,未來喺節目上會搵嚟更多歌手合作玩音樂,同過往會有好大分別。
#馬浚偉 #葉文輝 #陳小芝 #新城電台 #DJ #首席營運總監 #業務拓展經理 #創作總監
彬臣今日應該live
又有波睇
小白
石sir

諗起碌碌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞