港台最廢DJ(44) 有音樂無快樂

1000 回覆
2 Like 2 Dislike
德國人?
新口號應該係陪你陪你
yes
開心日報咁長壽嘅節目都執?
之後同一時間做咩節目?
唔知幾時到二台瘋show
未出下星期節目表
傳聞星期五開心日報 特別嘉賓: 何守信
嘉明越睇越似小巧
快啦屌...
垃圾到一個點....
話說整海報果個係咪撈亂咗 vicky同旋仔
個米蝦咪料?
響5台香江暖流只係做一part仔講幾句正能量環節
之後仲幫佢喺文化中心搞road show
而家直頭比佢host一台朝早節目
俾Natale Ching吸引住
但佢好似一至五11點後 有phone in
【微電影|陪你陪妳陪陪您】
男女主角的尋常一天,香港電台節目長伴身邊,電台節目主持人在不同生活場景,陪你陪妳陪陪您🫶🏻。

#微電影 由劉偉恒執導、張飛帆編劇,男女主角為演員陳健豪同簡思恩🎦。多名電台節目主持人客串演出,包括︰倪秉郎、鄭子誠、陳淑蘭、陳淽菁、梁繼璋、李麗蕊、馬小強、阮頌揚、米哈、杜雯惠、劉偉恒、梁禮勤、阿一、侯嘉明、阿O、白原顥等等🤩。

5月2日,港台電視31首播‼️

====================
《微電影|陪你陪妳陪陪您》
🕠 5月2日(四)|5:35pm
🖥️ #港台電視31
🌐 rthk.hk/tv/dtt31/programme/onyourside_byyourside

https://www.facebook.com/share/v/eRMqY2e9KRoaMXmG/?mibextid=oFDknk
都係杜雯惠 標爺 佢地
都係嗰班人做
咁執嚟做咩?
港台高層又搞咩嘢
From 劉偉恆fb

聽講話而家興用point form寫嘢,我又試吓先😂

1. 我係聽收音機大嘅,收音機自細陪住我生活及成長,後來更有幸成為收音機後面講嘢嘅人⋯⋯所以,能夠拍一套關於電台點樣陪住大家嘅微電影,實在非常榮幸!多謝香港電台🙇🏻

2. 好開心可以同香港話劇團的陳健豪初次合作,香港真係有好多優秀嘅好演員,期待同Angus再合作🤝

3. 又好開心可以同簡思恩Melody初次合作,又靚女又打得,各位圈內朋友可以留意吓佢👍

4. 編劇張飛帆又係第一次合作,佢係舞台劇「大狀王」、「一屋寶貝」、「雄獅少年」等嘅編劇,以後又多個編劇朋友可以合作了🙌

5. 仲有整個幕後團隊,好多都係喺「出租家人」及「反起跑線聯盟」等合作過嘅,得閒搞吓小作業,好似一班朋友敘舊咁,難得係要喺幾個星期內極速將不可能的任務完成,真係辛苦各位🙇🏻🙇🏻

6. 仲有好多香港電台嘅主持同事們粉墨登場、傾力演出,幕後出心出力嘅人更加不計其數!最難忘係喺芝加哥期間,大家隔住時差都陪住我戰鬥到底,喺度實在多謝各位🙏🙏🙏

7. 希望大家喜歡呢部幾特別嘅微電影。作為廣播業嘅一份子,但願我嘅聲音同埋作品都可以繼續陪你陪妳陪陪您♥️

#香港電台
#rthk
#陪你陪妳陪陪您

製作 Twinkle Star Production Limited
主演 陳健豪 Angus Chan簡思恩 Melody Kan

演出:
《晨早新聞天地》 鄺贊恩
《晨光第一線》 小白、嘉明 、阿O
《千禧年代》 蕭洛汶
女途人 Ely Susanti
跑步途人 葉宇波
《交通消息》報道員 林穎欣 Minnie
《Brunch with Noreen》Noreen Mir
《是日快樂》 米哈 、杜雯惠
粵劇演員 黃可柔
導演 阿一
《瘋 show 快活人》梁繼璋 、李麗蕊、馬小強、阮頌揚
助手 程明皓
Miss Chan 袁梓珮
朋友 張飛帆
郎哥 倪秉郎
助手 張婉君
助手 彭詠儀 Morle
《守下留情》 梁禮勤 、劉偉恒
街頭演唱青年 黃天恩
街頭演唱青年 鄧添樂 、李浩輝
《她他它》 陳淑蘭 、陳淽菁
《音樂情人》 鄭子誠

監製 張璧賢、袁梓珮
導演 劉偉恒
副導演 李淑敏
編劇 張飛帆
製作經理 戴栢豪
攝影指導 劉君樂
燈光師 馮浩寧
原創音樂 鄭嘉嘉
剪接 dl
調色師 fmlik
美術設計 戴文銳
服裝指導 梁鈺靄
聲音設計及混音 鄧學麟

(還有無數幕後同事,無法逐一致謝,請見諒🙇🏻)

何守信
翻左黎香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞