(英國終於做野) FCDO聲明:向中國駐香港大使外交照會 (有關香港)

373 回覆
305 Like 19 Dislike
都唔到佢唔郁, 美國同加拿大既動作咁大,
好明顯係聯手做野. 英國作為美國戰略盟友,
無得唔做野啦
俄羅斯打到咁都未斷交啦
不過經濟俾人揸到半死咁

五毛睇國際關係,只係識一刀切
拖到經濟萎縮,係你自己冇運行咋,然後就幫點都係大魚大肉主子諗埋落台階
.................打風。
無咩可能發生, 而發生左既叫奇蹟
cctoy 口頭蟬 : 放長雙眼, 遲早, 睇落去
有咩問題。識得有 D 居英權嘅都未去。
你講到咁,搞到我以為個大使仲留喺英國
美國由打貿易戰, 對支那走人走資, 再放太平洋艦隊係台灣對出, 駐軍台灣, 一步步封技術+制裁 ...
習種都頭痛唔知點搞, 成日叫美國唔好再封, 對內不斷強調而家"驚濤駭浪"

而家比你一句: 問人美中斷交係幾時但無人比到, 即係無事啦, 係D人打飛機je

習種聽完你呢個國際關係大師講野應該即時矛塞頓開, 到時唔封你做副總理都會比個常委
永久割麻煩今次
咁你講到幾時未?
家陣係你地班碌柒軍師上身講到一定會
咁夠唔夠膽拎個時間黎賭呀?
咁支那要點反擊?
向全世界派支那藉等全部人都係支那狗?
支那喺英國個大使館收咗皮?
換個人無任何懲罰有鳩用呀?
咁係唔係下次又咁打,支那只要再換走,條友返到去照升官你就覺得好威威呀?
即係永遠唔會支爆,然後CCtoys自我幻想打飛機
二戰歐洲大陸啲流亡政府直情同英美一齊轟炸自己國家添
永遠只睇對自己有利個啲,咁Tesla 起廠,mini 起廠你唔提?

同埋唔好講咁多廢話,俾個時間黎幾時斷交or打仗,俾唔到即係你性幻想打飛機
如果BNO真係平權, 咁咪對比錢用5+1的BNO Visa好唔公平? 仲要講緊黎緊會大幅加價, 一家四口多成十幾萬

咁計劃之後會用BNO Visa過去英國的家庭, 仲應唔應該等平權先
除非, 佢BNO 變BC後第一次入境英國, 要比返同一舊錢

或者refund比已經做緊5+1白BNO VISA

否則點做都唔公平
如果平權BNO變BC, 又冇refund 5+1, 咁果班5+1 一開始沖過去英國全部輸晒, 包括錢和時間
比唔到呀, 所以咪叫你呢位國際關係天才快D救救習種

習種: 我地比人圍, 比人封, 8國聯軍係出面, 外資走人走資, 制裁愈來愈勁, 形勢愈來愈惡劣, 點應對?
笨大(一句KO): 我問過連登, 連登比唔到個確定中美斷交既時間, 所以中美唔會有事

想問下大師有無諗住出書? 你而家一句屌打曬所有研究國際關係既學者
魚蛋
可能雜總見到脫勾下啲改革開放幹部收曬皮好開心呢
係既係既, 而家支那風山水起
忽然諗到你將呢個思路教埋普京

普京: 烏軍愈來愈多西方武器, 俄軍愈來愈廢, 點算
笨大 (一句KO): 我問過連登, 連登無人比到俄烏戰爭確定結束日子, 佢地比唔到即係性幻想打飛機, 所以唔會有事

到時你係中南海做常委, 係克里姆林宮做總理, 2人之下億人之上
郁倫敦ETO 班友先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞