(英國終於做野) FCDO聲明:向中國駐香港大使外交照會 (有關香港)

373 回覆
305 Like 19 Dislike
之前見到你出介紹五毛技巧嘅洗底po
下面話你五毛狗原來冇講錯
你都係講番你自己同同志啲技巧姐,唔怪得知咁熟

主權移交後短短數年,英中聯合聲明就變成廢紙!不斷加稅令香港市民的不滿爆發。這導致了十多萬人示威抗議,而中國軍則切斷了電力、燃氣及食水等生命線、封閉啟德機場及對香港進行暴力的軍事封鎖。正當都市生活即將崩潰之際,自稱獨立派的起義武裝佔據了九龍半島一帶繁華地區的酒店群,特種部隊試圖拯救人質,卻反而做成了外國遊客傷亡的慘劇。認為不能袖手旁觀的舊宗主國聯合王國派出艦隊,一邊壓制佔領了仍在建築中的新機場,一邊計算需要提供的補給物資數量,而中國軍則以撒佈水雷對抗。聯合王國強烈要求日本派出掃雷部隊協助。於是,日英開始了大型的空中輸送作戰
其實英國一路默許
家道衰落又捱唔到窮
冇計
你真係好呀Q,好可愛喔!
俾人掃走左個大使,就話仲有間大使館
大使係習近平喺英國嘅代表,俾人掃走落鳩你面,竟然當無件事
第一,依個係曼城領事館,唔撚係大使館呀弱智
佢會係習近平喺英國嘅代表?

第二,俾人掃走
英國有落order 趕佢走?你訓醒未?
https://www.bbc.com/zhongwen/trad/uk-63977090
英國曾要求這些外交官放棄外交豁免權,允許警方就 10 月發生的抗議者被毆打事件向他們提問。

英國外交大臣詹姆斯·克萊弗利 (James Cleverly) 對這6人中沒有一人將面臨司法程序表示失望。

你真係好撚柒呀,英國要求中國取消佢地嘅外交豁免權,但中國無理,直接叫佢地返去,喺曼城打完人,無法律責任,拍嘅籮友走人,你條傻鳩唔撚知就話俾人掃走,同班藍絲一樣咁鍾意睇假新閒?
學中國
唔係你飛我,係我飛你
喂,你話俾人掃走,英國有無落order 叫佢地走?
無你講咩春俾人掃走呀?
同埋咩叫習近平喺英國代表?唔識上網查中國駐英大使?
你柒夠未呀?
你戇鳩少陣啦
[算左帳未?] 黃世澤:連尼住 你話我白卡 我一定會同你算帳!
https://lih.kg/3368468

你提提黃世澤搵番連尼住算帳先
同埋加簽證費補貼加人工呢個問題
都只能解燃眉之急
之後個長遠打算要點做?
歐美都冇打俄羅斯;冇同俄羅斯斷交;

世界和平☮️普世歡騰
加簽證費只會防止香港人去英國
正正就係中國政府想做既野
點解唔加中國大陸學生入學費?
咁做會唔會解決唔到長期問題
又會有好多壞處產生?
要香港人唔去英國,BNO 直變BC已經足夠,300萬持有人,計有100萬 bno 後代, 共400萬, 3千蚊一本, 120億港紙 代代平安。
個報告話防止中共滲透
唔係防止有特別移民需要既人
太少visa轉ILR一舊錢,,入籍又一舊錢,英國人咁識做生意又點會就咁益你淨係收護照錢
你支爆定義係斷交鎖國 再無往來
咁又真係唔會支爆的

有人會set到經濟差 GDP負增長 國債爆煲 先叫支爆
仲有d人 set 貿易/資金鏈斷 高失業
外國圍毆 支那無力還擊 就已經係支爆

現實就係 支那依家乜鳩都比人圍 比人禁止入口
還擊禁制 對澳洲的礦業 禁完就自己捱高價
對老美 禁原材料 只係人地本身怕污染唔做 而唔係缺
一味聲大大戰狼 但原來無貨賣
日資韓資電子撤 英美生產鏈撤
得返奶共車廠入黎生產賣返中國 賺錢返歐美 就無事
失業率高到後生躺平

美國眾議岩先又列埋香港唔敵對 封物流轉口貿易

不過你岩 根據你定義 一日唔斷交
比人打腫幾多都唔叫輸
歐美 順住個trend 被人打被人制裁都係中國&香港
一日雜總唔舉白旗唔軍事回應 都只係平民硬食姐
未斷交 唔叫輸!
真係好勵志 好感動呀 呢個中國夢

報告指防止中共滲透
唔好隻眼開隻眼閉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞