(英國終於做野) FCDO聲明:向中國駐香港大使外交照會 (有關香港)

373 回覆
305 Like 19 Dislike
老實講, 我都好意外, 我以為英國都係行5加1就算數,
無諗過佢會搞外交通牒.
斷交叫醒我

交加街38號認知作戰話台灣民進黨係共產黨,點解你唔批評???

國安同事之間互相掩護扮睇唔到?
佢話要捉我返香港處決斬頭喎
嘩,又要話人五毛,但又要捉去中國管緊嘅地方斬頭
笑唔笑死人
我就矮化台灣所以就五毛,交加街38號就唔係
所以咪話佢哋先係中國國安,周圍屈鳩人,有證有據cap埋圖就扮睇唔到

果然係中國五毛黨最鍾意阿q精神
睇下咩五毛啦.

有時佢地一路回我, 我一路講多啲,
佢地就變相幫我推POST.
只係覆一啲有討論性既說話,
然後啲謾罵既就唔覆佢.
我上面都講左, 五毛都有佢地既作用.

但你同秋生既罵戰out of my purpose, 個討論帶得太偏,
所以我要stop你, 唔好見怪.

對付五毛, 都要用啲方法, 不妨借力打力,
唔係一味屌柒就得既.
同埋好地地講凌晨4點,真係唔知邊個仲留喺香港或中國

你肯回應未呢,你老母??

點解佢老屈民進黨係共產黨你要扮睇唔到??
BNO平權序幕.
呢邊晏晝四點,得閒招呼中國牙石狗
我覆啦.....
交加街既事關我鬼事?
我晚上,未到16號
咁佢咁矮化台灣係唔係五毛?
對住秋生呢類走甩既殺人犯,好難忍到手唔火力全開屌柒佢上年武肺搞認知作戰害死幾多香港人,我係堅嬲。。。都係你好脾氣
係咪當外交事務
超哥唔出得聲?
佢無招惹我, 我唔會理佢.
係你要走黎挑機, 話唔會平權乜乜柒柒.

原本既中英聯合聲明, 係有講香港人唔會有英籍, 唔會有居留權.
但英方發出外交通牒, 話中方破壞中英聯合聲明,
咁之後英方就唔需要再履行唔俾香港人英籍既約束.

如果要remain unchange, 英方係無需要進行任何外交通牒.
如果想將5+1落閘或者收緊, 呢啲係英國內政問題,
亦唔需要做任何外交動作. 唯獨是將BNO平權,
先有需要進行外交通牒.
以法理地位, 係.
不過佢為表忠心, 都係會出聲明.

不容外國勢力說三道四, 英國拿石頭砸自己的腳,
不要干涉中國/香港內容.....總之都係嗰堆,
希望超哥會別出抒機, 用啲有新意既詞匯.
即係原來係要招惹你先叫五毛架?

如果要remain unchange, 英方係無需要進行任何外交通牒.
咁咪即係吹水囉,真係要做就直接做啦,係度得把口
比埋 link 你,個 post 下面 #9,我屌柒五毛話國際特赦唔道歉同中共無分別 係玩綠共邏輯,請問點樣矮化台灣?

[認知作戰] 3個月前先名目張膽誘捕鄧燕娥,鄧炳強除左洗白警黑合作、警暴,依家仲放埋流料想洗白中共無進行種族滅絕?
https://lih.kg/jOoJcT
你咪叫支共繼續違反中英聯合聲明囉,睇下打唔打柒你,返正 WW3 邊緣打左半個俄羅斯,一定順手收埋支那皮,係用乜做切入點咁解

你話綠共喎,唔係藍共,即你想講民進黨同中共一樣?
違反緊啦,幾時打?
無養營既對話唔洗覆.

一面回覆, 一面講你自己想講既野,
呢啲係五毛洗POST之下既回應方式.
佢地既目的係引你講其他野, 你只要抱守元一,
清、寧、靜, 只講你想表達既訊息, 咁就得.
對topic以外既事, 一律唔理, 唔好俾佢地引戰.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞