(英國終於做野) FCDO聲明:向中國駐香港大使外交照會 (有關香港)

373 回覆
305 Like 19 Dislike
樓主其實係咪係英國嫁
大選前 係咁放風話要收緊移民
VISA 加價 移民政策應該要收緊
但佢點都會KEEP著E幾條水 唔會咁易平權
通脹 要加人工 拎自己友開刀的話死撚硬
但錢從何來
起碼人地有打過,2萬5千里著草都危險會死人架
依班鍵盤戰士黎架渣喎,喺度笑解放軍幾廢,自己分分鐘跑一陣就無氣
孤9寒英國佬應該要直接Bno變BC啦, 其實英國佬真係好L縮骨賤而家香港人咁縮骨同賤可能都係英治百年遺傳
文革都一大堆人無事
都係一小撮地主 知識分子被批鬥姐
中國依然安然無恙 d人都係咁生活
又有幾慘呀
等睇四字咒
咁咪係囉,唔通會倒退到改革開放前,又有幾慘呀?
你睇吓老鳳個look
有印度佬首相
驚佢有咖哩咩
笑死人,知唔知宜家外國幾多中國人做高層呀,仲以為幾十年前呀,勸你出吓外面嘅世界,唔好睇連登聽CCtoys 講就以為係事實
因為bno唔係移民政策,係套住移民政策既外套,
實際係找緊中英聯聲明條數,俾香港人救生艇走難。
但中英聯合聲明講到明bno無bdtc,
所以要用bdtc 以外既方式入籍,結果就係bno 5+1。

所以我從來唔擔心英國移民政策對bno有咩影響。
係囉,幾千萬人除以十三億都係小事
預左,點會唔多
文革個陣十三億人?
而家既十三億中國人唔當係一回事
係呀,好少事呀,以前文革大躍進都死唔撚去
宜家一定無以前咁閪,中國人一樣去外國旅行讀書移民
你就喺度打飛機,連北韓咁閪都未到,笑唔笑死人呀
我喺外國歎緊牛扒, 你自己喺中國慢慢受下啦.
我都喺歐美喎,你條友之前無啦啦講凌晨四點,好難唔覺得你喺香港or同時星區嘅地方
但uk 有美帝係後面呢,支那就有俄佬... 係支持 定偷襲都未知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞