[BNS苦主交流區] 用buyandship 保證被cut 戶口 (1)

985 回覆
88 Like 13 Dislike
即係邊間呀
hktv
咪就係,我見到個通知都啤一聲
之後試左From Japan都買唔到
最後用左Evertus,連埋運費HKTVMALL自取點拎圍番都係6.9算
可以接受
利申唔是打手
https://youtu.be/4FuJ3IQBZXQ

原汁 (WUSA9):
https://www.wusa9.com/article/news/investigations/amazon-boxes-packages-delivery-brushing-vendor-scam-fufilment-center/65-74b77e1f-789f-4b90-923b-bdcd0671b99a

其實 Amazon 突然咁高調清算係有跡可尋:當有一大班人無啦啦被慫恿買某件商品,又不約而同送去同一地點,然後短時間內有意無意持續退貨,係 Amazon 角度只會覺得係 "brushing" => fraud
Everuts? 但貴唔貴先? 太貴就冇意思
玩return 真係超on9
可以hktvmall 攞咁好
咁美國買野唔用bns用咩好?
唔係amazon,只係唔想益bns住
咁又好好喎

美國買嘢又收咩價錢
以前試過搵gtm代購價錢都OK
唯一唔好係要等好耐先到貨
我都唔係好清楚佢地實際上點計
用法係你比條link佢地
佢地有代購員接單就會報價比你
個價連埋寄香港運費
如果揀hktvmall自取點拎就唔額外收香港運費
所謂代購員,係長居當地嘅留學生/working holiday等等,所以佢地買到d唔收海外信用卡嘅野

其實依家計番6.9算係收得貴過bns,不過bns代購太廢,樣野我好撚想要shut up and take my money
我無用bns,只用shipbao,一解封即delete
Shipbao 都中
個人唔太喜歡代購,又唔知佢點計錢

同埋又要等人接單
屌 已經del咗地址都比人ban咗
有冇cc list
早期用過bns
之後一直用直送
無事

bns 磅數愈黎愈鬼 冇咩點用
應該都冇邊間美國集運可以唔仆街避到
amazon點會唔知個地址係freight forwarder
最佳方法係咪開另一個account 再傾解封?
呢單係隻支那狗賣家玩野
為左清倉唔想俾存倉費俾amazon就求其寫個地址出貨

After WUSA9 started asking questions, Amazon launched an investigation and discovered the seller, Lixiao Zhang, violated Amazon policy by creating removal orders with Cindy Smith’s address. =The same thing happened in Liz Geltman’s case although with a different vendor.
係咪個地址寫法唔同?
BNS 有個code 要either 寫係名 or 地址, 可能format 唔同未出手
又或者睇下個amazon account 用左幾耐
有冇巴打amazon account 用左好耐(>5年)都ban 埋?
exactly, 佢地唔會唔知, 都咁多年
有生意唔通唔做, 不過可能真係因為另一巴打話關於洗黑錢問題?
洗黑錢又解釋唔到點解有人落單買嘢送去集運都冇Ban
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞