Steam儲Game唔玩 #33 夏特過左一半快D嚟買

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
就嚟reboot,好滾動
lm
卡牌game緊係玩slay the spire
卡牌始終要燒腦
無吸血鬼毒性咁強
第一次玩final fantasy
買15 定係 7 remake 會易入口啲?
15吧

發現有bug
單買dlc 平過season pass
等減價先算啦
xbox game pass $29 /mo
7 remake
FF4/FF7原版/FF10
想買閃之軌跡來玩,竟然完全冇特價…….
好彩無特價,唔係你就中伏
夏特最後1日
<Graveyard Keeper> 我覺得都係類似潛水佬玩法......RPG + pixel 風+ 少少模擬經營.....
ps: 中毒性很深~!!
未買潛水佬....
pixel風或者係簡約風格好似會易上癮啲咁
唔知會唔會係太精緻反而會令人個腦疲勞 太多多餘嘅資訊
有無人試過手機Steam App 好耐無開過, 會自動logout 左....
然後login 又load 勁耐無反應.....
(但係又識gen 果5位字串既...access code...)

電腦Steam client 記住左pwd , 無事....
Web 版又login 到無事....
dave the diver 係SD玩係一流
都要睇遊戲內容既......
好似Graveyard Keeper , 又要種野, 又要搞教堂, 又要打dungeon , 又要解quest....
買埋DLC 仲有得經營酒吧, 同管理Zombie 大軍.....
好忙好多野做.....
你個app係唔係太耐冇更新 好似係舊版依家已經太舊入唔到 但係會確保你仲用到個code
尾水無乜人傾計,咁我洗下版先

上個POST 寫咗dead rising(dr) 1-3遊戲性介紹 https://lih.kg/AjhdyCX

今日爆咗第四代,我個人覺得60% 唔錯; 40%係伏

故事唔長,我用咗13粒鍾爆普通難度故事&一個(主線)DLC。剩下遊戲時數係新難度同刷刷身上。依隻GAME 唔似DEAD RISING,成個遊戲體驗唔同晒,除此之外都有啲可取成份。

故事同遊玩模式都變咗division,就係一條友不停同敵人戰術小隊駁火,然後每個敵人都會跌一把槍。槍械系統雖然無「埴裝」功能。但成個戰鬥過程就係殺一個汁槍>殺一個汁槍(dr1 overtime至係咁)。太多咁既槍戰真係無乜dr味。因為無咗限時,所以同division真係一樣咁。

手製操作變晒,虐待舊玩家。舊dr比較乎合我直覺既操作,dr4變得好複雜, 有三個武器輪: 近戰、遠程、投擲物。而三款武器發動鍵放喺手掣唔同拉置。所以係一次拎三武器,可以作出tps 槍game 高密度複雜動作combo。而槍操作直接變真槍game。但咁就唔係dead rising,dr 應該係操作簡單而故事困難地圖複雜。但同時間一把武器既功能少咗2/3。無得扔刀,無得用炸單扑屍。

組合武器總數少,大多都難搵原料,一半係好睇唔好用。(無咗DR3高LV時週地都合到野既嗰種快感)。武器既耐久度&攻擊力要用LV技能升,而問題係分咗8款分類,每款都要用大約6個人物LV去升,相當不人性化。我集中升4款最常出現既種類,但咁做到後期體驗就好單一。

今集出咗機甲爆SEED 狀態,部分主線強制用明日戰記機甲打。Free roam 有得喺街上甲(有限時)。不過不失,又唔係特別爽,又唔覺得差。

喪屍敵人多咗10% 快速厚血 L4D HUNTER 咁既敵人,單單以喪屍體驗嚟講可能比前三代難。

遊戲有三個難度,我諗正常人LV1 只能玩普通,兩個高難度啲數值係恐怖級,應該爆LV100 先夠能力玩,我第一輪故事去到lv60。dlc 係主線一部分,但其實唔重要。dlc 限時系統回歸,現實90分鍾係限時,有分好壞結局。dlc戰鬥系統完全不同於本體,而且人物成長獨立於本體。

如果你當係一隻50分既open world 遊戲,$70都唔錯。如果你好注重dead rising元素,今集無乜。
呢間廠幾有趣, 佢有隻PUNCH CLUB 2就出唔知好唔好玩呢
有demo可以試
我自己就幾鐘意
好似係同一間公司出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞