[我全都要] F1 2023 奧地利站 賽後討論區

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
咁改ground effect例後架車嘅Aero係重要過偈,細牛有勁偈都差咁遠係唔出奇嘅
今場垃利係唔係得柒double stacking搞到Carloss跌兩個位 可以寫入2023法拉利合集
最少上年都有支車隊想尾圈換紅搶紫圈
結果點大家知
而家幾間廠嘅偈都差別不大
今次政治操作攪鳩辛斯,唔計
個double stacking有deja vu
Flashback 2022 Monaco GP
呢5年都確立咗電車係未來的方向
差在用氫燃料電池定用鋰電/固態電池
stop oil應該都為未來20-30年就會出現
覺唔覺今年Renault可靠性高咗
佢從來都冇class
佢心底好想講,max 係我好兄弟,Horner 係偉大領隊,redbull 係世界最好車隊,快啲同我簽約。
屌好想睇
根本就虐兒式教育

心理冇咁強大除時有抑鬱+PTSD
某車隊車平咗個鏍絲帽之後就忽然關心pit stop 安全
咁快穩唔穩陣㗎 一齊慢就最安全
clean air 同in traffic 嘅pace 唔可以直接比較啦,如果佩蛇無跌入車群應該唔會被隊友拋咁遠
個仔玩kart炒咗車就丟低個仔係油站自己一個揸車走咗去
哈屎年年照抄70%垃利
呢個都係原因啦
亦都帶出個問題
主席近呢幾場都入唔到Q1
Q pace直頭係差
不過 F1 車既分野真係太大 ... 有時有實力既車手無車都係乜都做唔到
已經無可能渣突架車去追前面,尤其是 max 分分鐘都係揸突緊
大癲
成日覺得 Max 隨時退休之後啲隱性心理病會爆出來
佢會係iracing 爆發出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞