[我全都要] F1 2023 奧地利站 賽後討論區

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
廢閘
我無買呀,我去下星期去日本
同埋我應該唔會睇現場
因為Vettel退左 我都無咁熱衷
見到大屍無得贏都係唔買算
超撚貴
我嚟緊月尾飛韓國 出發個期撞SPA個weekend

跟住9月頭又飛新加坡,不過係去睇concert 唔係去睇F1 撞Monza 個weekend
佢明顯快過Lec: not exactly
辛屍跟係Lec後面 有drs 優勢先好似快過Lec 咁
好難講到佢帶頭
會唔會真係快過Lec
辛仔成個weekend都快過叻
狀態咁好真係應該俾佢試
後車食亂流、胎又會大消耗啲
Keep到10圈drs就後車快啲
今年同下年上網睇算啦
拉利呢兩年唔會有起色
大把野要執
可能拉利要叻仔留隊
呢幾場保住佢做阿一先
辛斯呢啲二打六是但都執到件返黎
大不了等主人2025
老啦
大把選擇洗鬼搵佢
我怕你黎緊十幾年都唔洗買
正如第二名都要退休一樣

畀林蛇煩到要出聲呀?
「我同你反映左俾FIA嫁啦」
似係啲嘢咁鳩
https://youtu.be/gSUX1KXrkZA
咸狗今場怨婦精華
但係呢個就係佢同咸個分別 車勁同廢都好佢都想推爆架車 雖然佢都係一路屌

同埋同一件事2睇盡早攞夠分贏WDC 之後場場炒車/落去鬥都無後顧之休 同埋佢可能想破記錄呢
唔好意思
剛剛入坑F1 好無知
想知點解紅牛可以拋離得咁犀利?
定還是Verstappen係主因?
再咁拋離落去係咪都超越到舒麥加 Hamilton
火星車+火星人

未必佢話咁樣贏落去佢會悶 可以唔會長玩落去
人既影響都大既
試下兩個車手都係主人level 紅牛今季都唔會全勝到
火星人渣先係火星車 地球人渣火星車頂多都係月球level
我欣賞max 想push 盡既
只係呢個時間點call pit 換soft 好似太risky
畢竟pit stop 可能出現既意外唔係佢可控範圍之內
例如好似2021 年monaco bottas 咁,個wheel nut 果下扭唔甩就係扭唔甩,又或者好似舊年美國站咁,wheel gun fail 個pit stop 就慢左成9 秒
個值搏率好似唔太高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞