[我全都要] F1 2023 奧地利站 賽後討論區

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
但delete lap time本身唔等於嗰個圈track limit
T10出界會delete埋下個圈
分分鐘係大頭push legal team
我都覺得係
如果執足會奶曬野
一向唔支持玩track limit
賽會根本冇能力確保自己100%啱
前面已經罰咗5秒嘅人e.g. SAI 再罰係+10秒
咁只係喺SAI後面9秒嘅大頭就有賺
唐兒同後面秦仔中間有10秒
唔L驚
Lando 今場有幾下係自己run wide 左本身都蝕左秒好似都計左落去
係個轆同track加sensor, 不過咁大工程未必想做
下年Red bull ring直接將T9 T10改成Spain個final corner算啦
Yuki罰左十

同埋係唔係真係咁有信心唔會有人秋後到大頭先
好似已經有sensor?
今場旁述有講過Lando run wide 果幾下有trigger sensor
不過我唔肯定有無計落去佢track limit 個tally 度
Yuki係4次罰完5都唔L知驚搞到7次先罰10啫
FIA 捉得就 講清楚點捉
逐下慢慢數
T4果d lock up run wide,如果無gain advantage一般唔計落去,不過今日唔知有無計埋落去
不過33.3好似唔會理你有無gain advantage,出界就係出界
有冇人知Nowe 完賽幾耐先出重溫?
唔得閒睇直播,但等左成個幾鐘都未睇得
明明之前好似半個鐘已經有咁
所以我覺得AM 要求釋法都唔係壞事黎
起碼大家知條線喺邊度
舊年自己播就好啲, 今年直接轉播bein好似柒晒
問題係FIA從來都無線,釋法完都唔會有
每一場嘅Race director同Steward都會有自己嘅一套判斷
一個FIA各自表述咁
am咁肯定大頭無事?
咸一定仲多
有result未
睇片睇3日
其實覺得應該要整到出track limit 就會無優勢
咁車手就唔會出,又唔駛捉

法國站條track 係咪就係runoff 會減慢車/磨軚磨得勁嘅material 黎?
有機會係出一次界del兩圈
又或者係連續兩圈出界del三圈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞