[我全都要] F1 2023 奧地利站 賽後討論區

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
唔會咁ON9 賽後所有EXCESS TRACK LIMIT 再計一次
再睇下邊個多過3次要罰5秒/再多10秒掛...
咁下次比緊賽唔駛捉啦
賽完過幾日先出RESULT啦不如
AM呢啲車隊做得好
等班Stewards 唔好成日玩嘢
要罰就罰準啲
唔止慢,佢吹到架車入唔到彎
世一怨婦

最緊要公平
而家AM就係想佢哋咁做
平治整走左媽屎之後 仲更加兩頭唔到岸
播下9up/講數radio咪算
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0DfcjMXCrbThgzfJb18iJhzq4QoeVvHLsw68Dpgf3ope7J1UvNETJEpXrF98iwDWil&id=100063497423451&mibextid=ZbWKwL

[突發] Aston Martin 向大會提出抗議,指裁判未有嚴格執行 賽例 第 33.3 章 - 有關 車手不能超越賽道範圍 (track limit) 的規定,並要求重新審視正賽成績。

賽會將於當地時間黃昏 1830,即香港時間 凌晨 0030 召開聽証會。

AM 法律團隊又出手, 可能搵到賽例漏洞
真係好煩膠, 架車慢又唔係第一日知。
原來Hulk係巴林出界第4次罰5秒,第5次再多5秒(Total 10秒)
如果係咁Yuki今日要罰25秒

咁難怪今日AM要上訴,FIA完全無consistency

https://www.fia.com/sites/default/files/decision-document/2023%20Bahrain%20Grand%20Prix%20-%20Offence%20-%20Car%2027%20-%20Leaving%20the%20Track%20Five%20Times.pdf
啲客隊全部快過廠隊
又係難頂啲嘅
宜家AM係話賽會delete咗100個lap time
但冇相應既track limit penalty
下年過來奧地利每隊要搵個 engineer
專注淨係睇住 T9 10 有冇人出界
如果有得reverse返
即場serve左5秒
lose左position嗰啲都幾慘
裝鷹眼咪得
應該點收科
唔同fia叫steward重新計100個track limit扣既秒數出嚟咩
fia肯定人大釋法 下次做好啲 完
跟正做=玩死自己
33.3
其實一向都係5秒再犯就10秒>drive through>stop&go 10秒
7 track limits先10秒係怪
Aston Martin legal team 今季比上季好似積極左
都預咗FIA會話下次做好d算
有咩可能FIA會逐個計完再排一次
幫我兒上多幾個位都好
點知stroll都出好多次界,要排返後d就好笑
簡單d,改左個track limit佢
見到Alpine痛失PS3就知道法律團隊嘅重要性
大頭:
Boss, car slow, do something
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞