[我全都要] F1 2023 奧地利站 賽後討論區

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
Red Bull: Oracle
Ferrari: aws
Alpine: Microsoft

呢個回合Oracle勝
感覺車頭太大pat 橙色?

以前麥仔銀底幼橙紅綫幾好吖

太大舊橙色啦
銀同橙唔多夾
趁Mercedes轉玩黑色,嗱嗱臨玩返銀色livery
不過成部賽車配色係勁唔夾
上年明明拉利架車同紅牛差唔多,點解今年架車差咁遠
負研發你估講笑㗎?
上年下半季已經拋離咗啦
上季得上半季差唔多,td039之後垃利冇咗flexi floor+抬高咗,部車個window收窄晒搵唔到setting
Helmut Marko explains why Max Verstappen was allowed to defy team orders again

Before Max got too restless, we wanted to do what he wanted and make him happy.

https://www.planetf1.com/news/helmut-marko-why-max-verstappen-defied-team-orders/

特權Max

寧願佢橙換Vodafone紅
橫掂都係用緊平治計
比大屍撚清晒啲罪孽
仲要係雨戰
辛只係半濕/濕地先快過叻
乾地佢開盡DRS先跟貼叻
第一條黃都要行咗十幾圈先咬到叻
冇計,鬼叫佢依家係成個grid最快手車最好果個,仲要咁後生已經2屆世冠,係值得有特殊待遇,仲要佢依家個分玩得起,搏輸左一次半次都冇乜問題
https://www.instagram.com/p/CuPswLgN3N2/?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==

IQ 200
我朗一早已經諗住拉晒你班仆街落嚟
如果佢無畀人罰我都同意

不過結果論,你出界畀人罰,咁無咗DOTD都好公道,老麥架車明顯仲未夠垃利快,但係Norris都仲可以安全帶返架車返嚟,高下立見
其實係有move under braking,不過唔似唐仔/Kmag嗰種太離譜,多數走得甩
上一站
其實以前Benz架車仲勁,例如2014-2016,佢哋之後講返嗰幾年佢哋嗰種勁係要每場開波之前私底下傾嗰一場開幾多成引擎去確保唔會快得太離譜畀FiA針對改例

據佢哋事後(唔知有無吹大啦)嘅講法,如果嗰時佢哋開到盡,佢哋做嘅lap time理論上可以lap曬成個grid
好柒

Chromium 同橙色真係唔夾
IBM幾時重返F1?
其實佢哋係鬥緊車事text
揸啦柒頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞