[我全都要] F1 2023 奧地利站 賽後討論區

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
真.左膠
尋晚呢段勁多人話sai有pace
拉利唔比sai過lec
我心諗 明明係有3段drs狂push先叫做跟得到
lec先係真正有pace果個

依家仲要推自己友推到比人罰秒跌位真係笑出黎
老mk係咁 永遠都係怪車隊怪人
其實要推係會過到既
不過聽車隊話姐
前面Lec又可能養胎先無推盡
辛斯琴日跟左咁耐都會搞殘自己條頭胎啦
不過我覺得佢純粹做個樣出黎
俾其他人見到佢有速度 但車隊唔俾佢爬頭掛
Lewis Hamilton post-race interview "Any lessons too learn?" "For me personally, no! The team, for sure."
https://www.reddit.com/r/formula1/comments/nja1xi/lewis_hamilton_postrace_interview_any_lessons_too/

(2年前)
唔知係烤架唔識揀隊定RBJ撚佢
上年Prema F2啲人好多走咗去LMP2
靠內部提拔去填人手
隊車經驗唔夠
今年轉去MP 話就話冠軍車隊
但上年個冠軍係靠杜哥治既穩定+對手Prema ART柒
加埋以前經驗話比我地知
RBJ力捧既人都係擺落去Carlin或者Hitech
車隊管理問題遠遠大過車手,另外主流媒體都係偏幫咸,因為想做rookie to champ嘅神話,營造大頭係bad guy呢個角色
I told u
8罐講乜都得
Albon當年講咗race me so hard就要走人
所以烤架而家應該唔係RBJ重點

睇返今年RBJ嘅佈置,應該係想睇馬龍尼同蝦炸
不過二娃耍今年同DAMS依舊係穩企前列甚至有輕微進步,RBJ內部呢一刻應該頭痕緊...

如果羅神SF只得第二,而二娃耍F2拎第三有Super license嘅話... 細牛個位畀邊個?
dams 純pace 唔夠但係 iwasa 少咗日產仔做所謂隊友已經係好事

舊年唔記得係咪 imola 玩保日產棄 iwasa 玩到帶頭自炒
問題係 albon 明顯係失晒信心 同埋幫唔到 max 擋煞
墨佬柒極 都可以好神奇地韋少當黑果陣上來頂住
當然 max 前面放星佢就回歸自己正常位置
萬一羅臣真係SF拎第2
其實岩佐就應該要贏F2冠軍先有得升
否則應該羅臣排先過岩佐
特別係紅牛同康打即將分家
至於你講果兩件
蝦炸就算鳩把啦 上年玩到跌F3冠軍
今年仲輸緊比隊友哥羅福(哥羅福已經唔算突出 只係成日係短途賽拎到分)
馬龍尼就睇到有pace 但拍埋孫仔度比既話經驗真係唔夠
我諗lawson拎第1/2都好
下年應該都會入細牛
iwasa我諗應該去日本玩一年SF
再睇下lawson揸成點
先考慮洗唔洗換人
都要咁講 當年咸係慘既
話去到西班牙
俾啲觀眾話佢 fucking monkey go back to the zoo
西狗真係狗嚟
睇西甲都見唔少racist
Vini未最大例子
秦果時唔走唔得
q pace唔覺有好多
正賽場場後追
冇幾多次喺大佬後面
仲要隔幾場整杯3色雪糕
唔係Max fans
但23秒都入Pit搏FL
敢Take risk嘅男人真係好撚型
夠膽po個下先好笑
唔洗撈呀?
紅豆今個星期有無買飛
你有?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞