冷氣仔 你問我答(8) 我係wbb

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
邊度有?搵唔到就熱死
東譽
巴打,想問問坊間點解經常發生本身部冷氣冇乜野,一被人洗完冷氣後,幾日後就打柴咗,可唔可以分享吓
射濕電子版,摩打

所以我不嬲推崇男人自己洗,一定比出面啲人小心

你諗下佢地渣住支worx 水槍,成2.幾kg, 攰到仆街一定貪快

壞唔係問題,如果你又要入紙搭棚,又要裝,起碼半個月冇冷氣吹
射濕電子版,摩打

所以我不嬲推崇男人自己洗,一定比出面啲人小心

你諗下佢地渣住支worx 水槍,成2.幾kg, 攰到仆街一定貪快

壞唔係問題,如果你又要入紙搭棚,又要裝,起碼半個月冇冷氣吹
想問下之前係豐澤買咗自家brand 冷氣
仲係保養期
呢排漏水
師傅上嚟話係個水盤塞咗
唔算機器故障
要收$600
想問係唔係合理價
驚比人呃
想問下舊居屋,得窗口機位果啲,係唔係唔裝得大架嘅分體式冷氣機,最多只可以用窗分多唔多居屋客會照裝

同埋成日見啲分體機就咁用狗臂架鑽入大廈外牆度,其實係唔係真係穩陣有冇話可以hold到幾多年。
請問
大金師傅上黎睇左話漏雪種,要做壓力測試,之後唔包整到

我有冇其他option可以做?3年機
RKA5OAV1H
買過部
人地裝到即係你都裝到
分體機唔拆殼可唔可以直接射水入去洗?裝果時太近牆唔夠位拆殼
師兄,屋企部分體式冷氣,個Timer掣keep住閃吓閃吓,部機開一陣就自己熄,想問係咩事?
另外,部機買咗5年,應該換部新機定搵人整?感謝回答
Model
420 打直
Rasonic RS-V12RK
Indoor coil sensor no temp.
1) compressor not On or related parts like cap broken
2)refrigerant leakage
Window type 千不是玻璃位無落鋁角
應該搵師傅整,定成部換新?
價錢相差大唔大?
Shun Hing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞