冷氣仔 你問我答(8) 我係wbb

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
有無人知部新機分體式冷氣機,師傅裝機果陣,貪方便將室外機90度攞係度,之後先攞翻正,有無影響到個compressors

做咩咁問?
P記肯定臭到喊
有Nanoe g 都臭

好彩佢有齋㩒nanoe 功能,只送風
吹個幾鐘就唔臭

另一部p 記無nanoe g
好彩佢大匹數就開凍啲一陣就唔臭
早排裝左P記未臭
希望唔臭
睇下點
我真係恭喜你呀
點解商業機咁難搵人整?

你好,首先,改開放式廚房,如果2匹大金有冇推介定要多半匹好d?,然後,裝修師傳打算係廳藍色位裝冷汽,用木掛上去,咁好唔好維修?有冇其他位推介?

再然後,因為紅色1號房裝唔到冷汽機,有師傳話裝一拖二分體係係一號房,2號房就窗口機。分體一拖2,一個廳一個1號房咁,你覺得可唔可行?或者有冇建議?
想請問一下有關panasonic 分體式冷氣問題, 部冷氣突然間開唔到,timer燈係咁眨眨,入咗check mode , Show H00 error, which is 正常冇問題,但係就係開唔番冷氣,熄咗個掣都開唔翻,有冇師兄知道點解
Try remote reset
Remote ac reset
想問下呢bearing 有雜聲 除咗加機油之外 仲有咩方法可以解決?有冇得叫冷氣公司就咁換咗個bearing佢?謝解答
可以換
巴打們好

想請教下
屋企個廳而家用緊1.5匹窗口機
唔夠力

如果想換分體
邊部性價比最高 最慳電 最新

大金定P 記好d
有無型號可以推介下
代大佬答:
首頁有寫咩牌子好
大部分都唔建議P記
三菱宜家大部分地方無貨
Gs18/gk18努力找
420 大金可以剔除
420 大金送俾我自己賣番出去
想問吓 如果窗口位
無石屎台 得鋁架連窗門
係咪裝返窗口機 好過裝窗分/420
最近屋企冷氣壞咗
諗緊換唔換分體好
想問下部冷氣機唔出凍風得風係咩原因
有洗隔塵網 有用噴劑每年洗冷氣機 新機用左兩三年

有時日頭開冇凍風 我以為係咪天氣熱佢傻左所以先冇凍風
但呢幾日夜晚都冇凍風 一係抖幾個字再開就有
然後涼左兩個鐘半夜熱醒又冇凍風
業主話搵人上黎洗冷氣機
想知係咪真係洗下就得定已經壞左
無過水
睇情況. 如果能上牆420
想問吓窗分係咪同一般分體一樣咁靜?想1.5匹定頻窗口換2匹,有啲驚嘈所以考慮緊窗分

同埋想問Rasonic 同Panasonic的2匹窗分係咪冇功能上的分別?
想問下關於窗口式冷氣機既問題
我部冷氣機開果頭10分鐘會有冷氣出
但係過左十分鐘之後就得番d風吹出黎 冇冷氣出
要熄左佢再開番先會涼 但係都係十分鐘
已經用3m diy清潔過
但係係清完果2日左右ok 之後又變番咁既情況
想問下係咪冇得救如果有得救大約要幾錢
Ching我po完先見到你同我一樣情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞