冷氣仔 你問我答(8) 我係wbb

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
分二部室外.
呢個型號其實問題係邊?泰國製同上海製真喺差咁遠?
RJZQ6B x 2
明白,室內風管機分別大嗎?FJDP71CAP點樣?
你講乜. 咩叫分別大、你可以玩三管溫濕.
Fjrp71cap
泰國機大陸機嘅分別
仔細啲. 壓縮機都跟產地. 但中國S六匹三管有雙風. 全六匹行搖擺不是高壓渦漩問題不大.
cw hu90za
呢部如何?
請問除左 三菱MSY GS 系列,仲有無其他2匹機牌子同型號介紹呢?
MSY GS 依款無貨!
GK18
唔該!
GS 同GK 只係個雪種分別?
爸打想更正返:原來無bibi聲 只係有輕微滋滋聲(好似有干擾咁)想問問題大唔大? 唔處理會唔會爆炸
間房冇窗,大約60尺
冷氣model 係ctkc25rvmn,一拖2
廳個部冇呢個問題,唔知關唔關事少開
不正常, call 大金
多謝解答,我大概明了,搖擺壓縮機結構冇咁複雜所以中國製都冇咁易壞。
另外我比較好奇,大金泰國啲風管機最少要620深,但中國機反而做到450深
不是中國制
1)六匹係搖擺式
2)六匹有雙風
3)max outdoor 52 but 43 start drop
4)細實做到,要睇效果能.
想問下 一星期前洗完部分體機
之後最近發現個擋風板左右唔識轉 上下冇問題
依個情況係唔係摩打燒左?
Model係FTKA35AV1H
可能已死
老人家屋企想換冷氣機,廳x1,房x2,全部都有西斜,睇過頭POST,同想問問以下配搭有咩意見?唔該哂!

-廳 (2匹)
Panasonic CW-N1821EA (冇遙控款係咪襟啲?都平千幾蚊)

但佢係三級能源標籤, 會唔會同變頻嗰隻CW-HU180ZA電費差好遠,同埋嘈好多(唔計d高頻聲住,因為唔知聽唔聽到?

-房 (1匹)
格力 GWA2109BM
Panasonic CW-N912JA / 變頻 CW-HU90ZA

如果其中一部想左邊出風,係咪揀珍寶?但我去官網又搵唔到個款。

麻煩大家
我叫左佢師傅上黎話好多野要拆 唔知係唔係壞摩打
依家叫佢地報價換摩打 就冇回覆
換左佢la
係差極遠
要睇你budget 去揀 機價可以差1 2 倍價錢
Vrv 嘅變化好多
唔差 但都係要注意有可能有高頻聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞