冷氣仔 你問我答(8) 我係wbb

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
室外可以 室内唔得
感謝,咁等佢整完再自己洗
個網好大塵,可能就係咁搞到個電子版散熱差,燒埋
佢係裝得差而且用料
相信你,你間舖頭係搵外判師傅裝
你可以做嘅首先係搵返間舖頭叫佢上嚟睇
之後盡量幫你執漏先
所有嘅即是危險性都冇

至於聲音,如果你未過保養,可以搵代理上嚟check
我一定唔會咁裝
但佢咁做可能係唔想剪你窗骨
我會話你上網搵到嗰張圖嘅裝法係最好
佢果度
1)二部拉喉仲煩
2)無ftkc100, 淨冷r32 行鋁散
3)左右送風又差
4) 人地要冷暖
5)未必原有三相電,佢行煤氣唔係太古城
6) 又無減臭
7)風扇又無做防霉
8)點二部匹半,開放廚加高樓底
9)提埋佢原樓開利
當然我係用最理想去計算,唔理金錢計算做埋木朗
71先岩 sorry
我個人認為自動左右送風嘅重要性係香港唔係好大
1)更加無可能71
260 尺加大玻璃單層加開放廚.
2)佢個度裝中間,sofa 位大多數係細房出面牆. 左右送風角度大是需要. 仲話71 .
至於防霉減臭嘅設計,因為我到而家都未見到有一部機,真係係呢方面 做到唔會發霉
有好好嘅效益效能所以我唔係呢一方面做好大嘅考量
Nano 好 重工好 我都見過半年就發曬霉有味
只要你一日開多個八個鐘,25度 而且唔開窗 發霉,可以話係必然嘅事,而且好嚴重
反而到而家最有效一定就係關機吹到5分鐘把風扇嘅mold proof
東芝格力同埋以前嘅大金
如果71嘅匹數真係唔夠 就可以用單相嘅Faa100
答左你行鋁散,人地要冷暖
Allergen clean. 唔該你細心同睇大啲.
重工除allergen clean 仲有mold proof .
你好亂又唔識又無分析力同固執. 我一早叫左你放開啲
仲有anti microbial fan 係泰國掛牆先有. 唔好計中國掛牆. 分析都要知source
咁應該點做好?
https://youtu.be/vz86nsv_IZk
btw有人唔拆殼噴水,其實會有咩問題?
5分鐘就乾
我吹30分鐘都未乾
佢好亂呀
我而家target返 MSY-GS18VF 因為廳用 本身房用緊GS09 大家都係泰國製 質素應該一樣?
正常係
屋企有部
Panasonic 樂聲1.5匹R32雪種窗口式空調機CW-N1219VA
好嘈,請問係唔係正常?

係條友裝得唔好,定係我自己要求過高?

P.S 同條仆街有過節

謝謝
新屋上手業主留左 3 部分體式或 420 比我
我想問洗唔洗換左佢?

主人房
GREE 格力 GICF909A 1匹變頻淨冷掛牆分體式冷氣機

DAIKIN 大金 FTKA50AV1H 2匹 變頻淨冷分體式冷氣機
*藍光420 變頻淨冷 FTKA系列 2匹
*雪種類別 R410A

客房
DAIKIN 大金 FTKA25BV1H 1匹 變頻淨冷分體式冷氣機
*藍光420 變頻淨冷 FTKA系列 1匹
*雪種類別 R410A

我應該換左部 Gree 格力佢?
謝謝
你應該掉轉左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞