冷氣仔 你問我答(8) 我係wbb

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
呢個天氣 間間都係咁嫁la
如果我係你 我會揀裝窗口機
只要接受到窗口機嘅聲
裝到窗口機裝窗口機
無錯 音量細左
但高頻聲係好煩擾 如果聽到
蚊飛過耳仔 係更高頻聲
搵大金上黎檢查下
拎開塵網開機睇著塵網後面嘅鋁片係2個鐘內 有無結冰
Ftkc msy gs09都ok
如果問我
好睇你budget
如果無budget limitation
大金會係 best choice 但真係好貴
如果有budget 限制 就睇budget 做人
部分電機好過部分大金
係正常現象?
師傅
我係瘋宅買機(1匹) 連基本安裝

結果2年已經發現鋁架上d螺絲生晒銹

所以請問鐵螺絲頂到幾耐?
洗唔洗即換?
可否影相睇睇用咩螺絲?
CAll 代理
唔係用門頂膠柱咩?無石屎台所以用鋁架?

因為發現螺絲生鏽
所以唸緊需唔需要換
部分體機開左十幾個鐘後,就有一D冰塊噴出來,前幾日仲一開機閃timer 燈跟住自動熄機,呢兩日又正常返,其實係死咩多?

另外一問,窗口機D玻璃膠老化,想唧過D膠,有冇邊種膠推介?
我新裝o個部係低轉既情況下都有呢D聲,不過冇你咁誇張,你係唔係會搵代理睇下部機?
其實係咩聲黎
Model
Panasonic CS-V12PWA-2
Flash timer 因為室內coil thermistor sensor溫度不正常
噴冰 caused by dirt of refrigerant issue
Flash timer no temp sense , compressor not working may also caused by capacitor
點解香港大金 仲未有 閃流放電model 既
有過
咁都好多可能性,不過都約左信興來睇下,希望佢搵到問題係邊
報價見有啲要另外收費,想問以下項目使唔使加錢做?

“如需新做鋁架$250 , 如需加裝避震膠 $200
如需加裝隔音墊 $300 , 如做不鏽鋼水盤$400”
俾相 同乜機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞