冷氣仔 你問我答(8) 我係wbb

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
如果室外機放係近廁所廚房既天井,天井既油煙臭屎味會唔會經分體式冷氣機入屋?
唔會 除非過牆洞封得唔好
或者你係有鮮風喉音樂嘅冷氣機
巴打 想問一下窗口式冷氣 見到你有推薦格力但係推 GWA
想問下係咪格力變頻麻麻?
最近睇中格力 3/4匹 GWF07DB 怕有伏
依家用緊個樂信定頻 都叫習慣左窗口式一定係嘈 但怕變頻真係嘈到仆街
成日聽變頻嘈過定頻
有無巴打買格力兩匹窗口機 有保養
GWA2118BM

全新 買多咗

平放
長開變頻冷氣窗口式
幾多度最好?
為咗低一度同老母拗咗幾次都唔成功
係咁話岀廠set咗25就係25最好
開到你地都覺得唔熱同唔凍最好
自己鍾意 我一般建21 22
1a) 無避震膠 , 震直落石台
d,e) 其房機喉太短,表面聲音正常(不同變頻聲). 唯有冇抽真空. 及改厚玻璃.
b and c) 叫東芝換風葉摩打及如果室內左手有聲可能風扇膠轆.

手工非常麻薯麻,你去咗price.com 個啲買.
3,2)不足螺絲及玻璃膠封位差一定
4)係
5)圖睇唔明,一部機排水喉定部?
喉長最好最少三米. 睇落唔夠.
想請教下樓主
4至5年嘅新樓黎緊想換冷氣 佢係走暗喉 走廊位有個access panal (姐開口?)
請問D舊喉換唔換到?
Sor 已看到圖5)不可這樣. 剪開角位膠帶
最後選擇菱電MSZ-GS18VF vs MSZ-YK18VA-H1
睇地方大小
裝長牆左右就唔好yk
室內室外都好多位
係室內位置
咁得啦ge60
只要你有位又肯俾ge60 已經可以解決菱電無大二匹冷暖問題
1d long long and 1e we wu 你形容既唔覺在錄音,但其他似正常
5)絕緣保溫不足
6)窗無落鋁係咁
反而
1)會否加番避震膠同螺絲
2)厚玻璃及吸音綿
3)喉在靠玻璃13 機當然會更傳聲入室內
4)喉計3 米flare to flare not machine to machine
想問分體 格力 GICF212BXA都ok? 三菱電機個部無貨 本身有部三菱都無咩投訴
Gs12 有人話有貨. Gs12 先當然.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞