冷氣仔 你問我答(8) 我係wbb

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
三匹
如果左右送
Ftxs71
Ge71
Gf24
其實你個投訴其一就係唔夠凍
你試下菱電,你就知乜叫凍
我儘量想用返大金,感覺好似企理啲
不過FTXS係咪會比FTHM食電啲?
同埋FTHM對比FTXS有咩唔好之處?
但點都好,要等聽日師傅上嚟睇位先知道廳適唔適合裝冷暖
如果唔適合既話應該都係裝返FTKC算
三匹.
室內機去水個邊漏水

有無快速解決方法
想問下樓下話我窗口機滴水
但拆過落黎睇條喉冇塞 試過倒水落去都好暢順
但樓下間唔中就會投訴一次
會唔會有其他原因會漏水
煩惱緊求救

問題1:
新屋裝修緊,想整部一拖二分體,廳2匹,房1匹。
最穩陣係唔係大金-多聯型-R32-淨冷款,即係MKC型號?
定係推薦其他大金型號或者廠牌?

問題2:
多聯機要幾多個電制位?
我冷氣機石屎台個邊有 1 個 20A + 開關制,咁呢個20A應該就係比室外機用啦,但室內個兩部係唔係每部都要電位?如果係,室內機用13A夠唔夠力?
因為on99已經做好哂電先想轉多聯機所以急問
7:40直接睇
琴日師傅上嚟睇過位,佢話廳最高只可用2.5匹,如用3匹會燒fuse
求救
Ge71 麗豪冇貨,行唔知幾時先有貨..
請問大家知唔知邊間電器舖會有自己倉,有機會有貨?
What amp fuse
鴻丰,德昌,德成 等等
5 匹單相先30 A
三匹單相20 A
你得15a???
唔係幾明你講緊乜,但我見電箱上面寫住冷氣機單部最高20A
Btw打去大金問過,佢話FTKC FTHM都無自動左右出風,得FTXS(兩匹以上)同FTXM有
咁應該得,你個乜Q冷氣師傅呀. 邊度黎. 垃圾黎. http://www.mitsubishitech.co.uk/Data/M-Series/MSZ/2012/Leaflet/MSZ-GE71VA.pdf 都係用20A
我打左Ftxs 囉,係你自己話又要睇位.
窗外去水位唔啱用,如果開暖氣既話要啲水要流落街
無記錯既話佢係話用3匹有機會燒fuse,叫我用2.5匹安全啲
三匹唔過20a 點燒呀大哥(除非己已經不正常). 變頻無起動電流. 其實你問完都唔明唔識唔接受咁無謂問. 直接ftkc60 唔好煩
廳想換部2匹 到底換唔換變頻好
唔變泰國重工19
窗口機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞