35歲打office工 係咪無可能減肚腩見腹肌。。。

265 回覆
5 Like 192 Dislike
我又唔知樓主情況
三百磅同二百磅既人,想減既難度已經唔同
又唔知佢有冇其他健康問題
假如我話十萬兩個月減10kg,樓主係咪會跟?
準備你菊花.......呢到好多Gay佬, 企公廁搵食個類人.....
飲多啲 奶茶
打份牛工
師兄幾歲。。。
鬼佬基因唔同
我想講返工
我肚腩唔大。。。但就硬係有層脂肪。。。腹肌永遠唔出現
咁你咪係度直接問樓主
收工時間咁多人去做GYM, 好多人都好FIT
冇藉口架喎
下次唔好喇 別字要配詞改正五次架
Go running
已經控制住 走汁走雞皮戒炸嘢戒甜嘢 完全唔食零食
只係無去到好極端
好多後生。。。我個重點係3十中好難減
已經一個禮拜3日帶氧。。。每次一個鐘
我淨係想知連登有冇3十幾4十歲成功練到腹肌嘅人俾啲希望我
冇可能
訓練強度?係咪hit到最基本8-12下接近冇力?重量有冇第8下開始只推到1/3?
帶氧心率?hit唔hit到最基本60%最大心率?有既再試下hit接近80%?
另外就係帶氧時間 一次帶氧起碼都30分鐘起先叫有效減脂
通常我都1個鐘起跳
飲食控制?唔飲酒還唔飲酒 平時食野食D咩?蛋白質食得夠唔夠?
菜夠唔夠?碳水有冇控制?

你做得齊冇可能減唔到
做d咩
你有冇努力過先
2日泰拳 一日跑機
最新研究好似新陳代謝到六十先會明顯減慢.即係你三十幾歲新陳代謝同二十幾歲差不多.會肥主要係關作息,飲食同返工久坐事.如果你作息良好,飲食均衡又唔久坐,咁要睇下你做gym既exercise係做乜,除咗core重訓外可以加啲腹肌訓練同帶氧運動
你問一問自己
以下三樣有冇做齊
訓練強度?係咪hit到最基本8-12下接近冇力?重量有冇第8下開始只推到1/3?
帶氧心率?hit唔hit到最基本60%最大心率?有既再試下hit接近80%?
另外就係帶氧時間 一次帶氧起碼都30分鐘起先叫有效減脂
通常我都1個鐘起跳
飲食控制?唔飲酒還唔飲酒 平時食野食D咩?蛋白質食得夠唔夠?
菜夠唔夠?碳水有冇控制?
就係有先至灰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞