35歲打office工 係咪無可能減肚腩見腹肌。。。

265 回覆
5 Like 192 Dislike
睇相 上身肌肉係平均 反而腹少少都睇唔到
可能要加強下腹部訓練 同埋食夠protein
落樓下跳繩
你呢啲柒頭皮真係矯枉過正
其實168真係冇乜用,點解咁多人仲迷信168
用工作去減肚 係無可能
搬搬抬抬工就可以
咁不如你諗有個腩係舒服啲啦
唔係叫你chur到變人乾 但你身體適應左比唔到challenge佢 鬼會改變咩
建議投胎
改善下飲食啦
文化唔同姐

不過圖入面有一半以上應該用咗藥
懶就懶啦咁撚多藉口
大把同事lunch time 做gym
其實呢個身材你keep到都已經算幾好
夠唔夠瞓
其實充足睡眠好重要
好多人忽略咗呢一點
因為好多人用完有效
如果堅操組間休息耐啲冇問題嘅。最慘見啲人每組far from failure都抖成10分鐘,果啲叫復康,操10年都唔會有成果
個優惠過埋今日就無㗎啦
我睇咗大部分得出嘅結論係
你應該一方面想減脂
但另一方面又唔捨得跌肌肉
其實只要你intake<output
你唔做運動都會減到
你一路話自己食得清
但你有冇計過自己一日嘅熱量攝入係幾多?真係想減咪減少食量 不過我又覺得有冇腹肌唔係好重要 健康已經夠
你日日早起身操,實可以keep到六舊
舊年8月尾開始做返運動
冇刻意節食 但食野盡量唔好多汁 或者點汁醬
醬油有好多糖份
食肉加菜 或者 菜加飯
唔好斷澱粉 一定要食少少
夜晚8點後唔食野 放假盡量空肚16小時(2000-第二日1200)
戒汽水,飲齋啡,無糖茶
零食盡量戒,開頭你俾自己一個禮拜食一次,之後慢水調查自己心態
每個禮拜做5-6日運動,每次1粒鐘,開頭做就算唔夠力都要hea住做,一定要1粒鐘先俾自己停,慢慢一步步練氣練力,之後逐步加重,俾自己不斷出汗

而家都已經6月尾,過左10個月,冇刻意節食 就咁運動都減到22磅 同事尋日都同我講:你係咪瘦左,似細左一個碼

利申:三十中
改善飲食習慣

唔使去到健美選手比賽咁

食多d 原形食物
走汁

飲啲真無糖的飲料

已經會有改善
講你餐單同gym routine黎聽下
點解日本仔日日收工飲啤酒都咁多瘦人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞