[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (12) 永續PTCGO

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
岩岩收到了, 出荷予定時期 :2023年10月中
會,一盒有UR就大機會無埋SR/SAR,
巴打一箱洗左幾錢?
live砌vmax deck會唔會太貴
完全唔捨得合
你想砌邊副?
bundle嗰度搵吓有無一啲啱用嘅有想要嘅卡先
用紫晶換咗主要pm卡先再逐張次要pm/trainer用彩章去exchange
新人想儲下卡 主要都係想儲日/美版
你地點去買卡多?(我見日/美版都超貴 郁d一盒都過千)
同埋佢d 卡系列係咪唔會再出? 要等好似15週年特別日子先復刻?
D卡系列有冇特定Cycle? 可能一年到就會停產 要買就食炒價…
我見有盒伊貝炒到3,4000$ 咩系列會特別貴?
武道熊師
你係Shop搵返2021年11同12月bundles(1250紫晶),有一擊/連擊熊deck,每副各2張v+vmax
SAR都係得1,2張值錢

依加master ball閃開始升
萬3
係 好彩都叫中左耿鬼雷伊貝m波
巴打有無興趣換重覆左既日版精靈球閃?自己有廿幾張重覆左

另外有日版M波奇異草、肥大,
想換M 波護主犬/奉神犬,
睇下有無巴打有興趣換
果彈出完基本就唔再出
除非學似呢兩彈有受注生產
同埋ptcg 有分標
比賽就有分標準同開放
家陣標準係e打後
a-d就唔用得
開放就乜都得
但係舊卡番出落新標
咁就可以新舊撈埋黎用

基本上香港買日板咩時間都食炒

伊貝果彈就係有伊貝系列開
月伊vmax
吓 姐係依版暗炎支配出完就停 想買就硬食炒價? 仲想抽下噴火龍 咁d人想集郵咪要洗勁多錢
好似上面巴打如果唔抽卡直接用抽卡既錢收哂貴價卡應該仲有剩
要果張就咁買好過你慢慢抽
最後個問題就係睇嗰版啲卡炒唔炒得起
伊貝版本因為伊貝多人鐘意張張SR/SAR都有價有市,尤其張月伊,
對比起黑暗亡靈日版無野炒得起所以都係三百零蚊就有盒
睇YouTube 依家日本都冇哂盒裝買 全部上網抽 癲到…
唔一定抽,更多係訂購
想攞原裝原盒九成要抽
日本啲鋪頭防轉賣
原盒會拆左張膠
冇膠你搏唔搏佢係原盒
仲要家陣街貨有膠都有機會係repack
未整理好
我意思係受注
我抽中SAR 噴火龍係咪應該strong hold
噴火龍vstar 定係風速狗ex deck易操作d?
想玩實卡同人打比賽
呢兩副都好似幾平,又高攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞