[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (12) 永續PTCGO

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
ptcgl每次login都彈
Oops! It looks like something went wrong.
可以點搞
啲vip 又貴返,280@4張收唔落手

呢副係點用?
卡比獸特性唔俾人走
不斷捉人啲support出嚟燒人energy等deck out
之前用lost giratina未出jet energy掌握唔好啲resource輸過
新set隻隕石特性插en就上場 無色1號就秒呢隻卡比獸可以反cup
係成場game任何一刻將對方一隻無法攻擊(例如忍蛙瑪納菲但成副deck無水en,或者對方D en已經用哂果陣拉隻唔夠en攻擊既出尼)既寵拉到前場,而對方用哂所有既非直接撤退手段(交替/離洞繩/噴射en/推車),就直接嬴
好嘔心
咁都好玩?
我一定唔會用
嘔心但唔反對有呢啲deck
好過全部都係秒嚟秒去咁單調

落一隻大比V防deck out都可以避免輸俾呢副deck
你可以想像下,一般既非lost deck,例如噴火龍大比阿宙,en一定唔會落到夠哂6隻寵攻擊,一般都係落9-10火en,噴火龍大比鳥要用兩粒en,阿宙要用3粒,4隻寵就用哂全副deck既en,交替之類卡最多只會落2-3張,用哂就無,對面一拉隻唔夠en既寵出尼就無得攻擊無得走,一張一張抽到爆deck,而且就算我特登唔擺寵落場,卡比獸都有方法拉我手牌或者棄牌區既寵出場,所以呢副deck打完高機率無朋友做
嘔心到人就會好開心
浪費大家時間
不過我40EN
預左開住個mon等足25分鐘先拎一場勝就得
通常淨係拎嚟嘔心男朋友
想問有無Ching訂開日版卡?想訂古代咆哮,邊到抵少少?上網定去卡舖計?

又出返黎
出返? 有無source?
有無控制deck介紹返,除左擋道卡比之外
4張同畫師
應該會類似boxy咁出番舊number啦
除左第一張係新彈會出
其他似係介紹番同畫師出過嘅卡
唔係新彈番出
印象中pkm卡好少同一張畫重出?
除咗第一代舊卡嗰堆?
梗係出新圖等我地抽多次啦
第一代果啲番出都會多個章印埋上去
學似25週年果啲咁
想買返盒151 黎抽下 懷念童年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞