[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (12) 永續PTCGO

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
咩文
基本上唔會

當地炒風都好盛
呢本卡簿比想像中靚,每張放卡既位都有個編號幾好
英文
岩岩玩翻無耐,入咗code想放入deck但搵唔到張卡
merge咗ptcgo啲sun moon高rare都搵唔翻,得啲低rare卡齊
有無巴救下我
想收藏日版卡係咪直接去日本網收抵啲
日本出頭兩日食少少炒價仲有
而家應該到到無貨
9月會再出你搵地方訂定先

按紅圈個位可以轉卡面,可以轉返高rare

Sun moon好似係expanded,轉mode先睇到啲卡,再舊既卡好似未實裝
搵到了唔該曬巴

但有無方法一次過睇曬自己有咩高rare,咁樣逐張卡睇要睇到2046
記得以前online係有filter
買唔到日版 改儲港版會唔會好不智
但151 係日文好似開心d
有冇話邊盒最新
一次過睇好似冇,但可以跟呢條片,組deck個陣自動轉做高rare版本卡
https://youtu.be/KcvAHXAayRU
睇你自己接唔接受啲官方譯名皮卡丘咁
中文版優點係價格上平好多,
想儲哂高rare都唔會太貴
同埋遲下實有大量大貨

日版原盒其實carousell都有好多人放緊,
但預左食炒價,7月九月都應該又有兩批貨,
其實日本當地人都買唔到原價
唔好覺得之後個價會平得去邊,
依家炒價$900-1100一盒,
遲下最多跌返到$700-800
缺點係入左卡後編號其實好唔明顯,
同埋入哂165張普卡後都係剩返一頁多出黎,
會儲埋高rare版本啲AR-UR就實要自已加卡頁/另外買
不過童年回憶就比錢啦
真心值得比,我都準備收一set
想問呢本卡簿係夢夢封面個本?你係單張收卡定抽?可唔可以講下總共用咗幾多錢?
多謝巴耐心解答
不過真係覺得新版ui仲唔方便過舊版
咁中文好似可以遲d 買

睇下仲有冇日文版可以1000內收到一盒
未必
玩live古劍豹開特性揀唔到en
跟住下一場又到vip揀唔到豹,揀其他野又得
好bug
想問如果想玩實卡
想砌個deck
啲卡鋪係咪有得逐張卡咁買?
即係好似外國咁寫個decklist叫佢逐張執再畀錢
同埋一副deck大約幾錢到?
例如而家嘅gardi / lost box
英日定中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞