[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (12) 永續PTCGO

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
+1 有無師兄分享下
By luck
如果新手想買幾pack預組實體卡玩下
買下面3款既邊款好啲?
初階牌組100可唔可以同ex牌組打?會唔會有唔平衡既情況?

https://asia.pokemon-card.com/tw/archive/special/card/si/

https://asia.pokemon-card.com/tw/archive/special/card/svd/index.html

https://asia.pokemon-card.com/tw/archive/special/card/sva/
直接砌一副meta deck好似好啲?
幾百蚊應該夠一副meta deck
最好抄deck list
呢啲好難用
PTCG既預組有少少微妙,雖然話係可以一買就玩,但副deck既構築同你跟deck list砌出黎既deck係相差好遠,有時佢d預組出黎係比人當抽下獎或者補充少少deck料咁

如果係預組同預組之間對戰其實都唔會話好唔平衡的,因為副副都咁kick

至於你post果幾款預組:
100 deck就似係比人抽獎,個別號碼會有d全圖人物卡或者pkm card
御三家果款就有個別卡只能夠係預組果度入手(不過都唔算係d好勁既卡)
Ex預組就有d個別卡同deck料咁,隨機款有機會抽到啟暴龍或者粟鼠,叫做可以開心下咁
新入坑,想問下日版卡(原盒/原箱)邊度有得買
想問吓an機apk邊度有
喺qoo唔見
google唔知有冇毒
有冇巴打可分享
Qoo有喎,你search ptcg live
唔該巴打 頭先就咁search ptcgo佢直接跳去Google play
天悅就炒價
原價去日官網/日馬抽
仲要搵代運
Carusell個d信唔信得過
100% no
我本身做開pkm代購,我都從來唔做"盒代"
本身強國狗已經搶到無stock
日本仔自己國家都未拎到
幾時派到落香港
好多旋拍既都呃你訂然後走數
真係會上癮,卡套>卡夾>卡磚

近排都買左10個嚟玩
Thanks巴打
其實係想買幾pack嚟擺屋企當board game同fd玩吓先
如果有靚卡可以順便收藏吓咁

如果跟deck list砌係for出街同人打/比賽?
啲卡係要買擴張包抽返嚟定係去啲卡鋪逐張買?
依家係咪應該剩係買ex牌(朱紫),唔駛買劍盾系列?

同埋我見人用啲傷害指示物係一粒粒彩色石仔咁 要喺邊度買
新手想問下應該買擴充包抽定係去卡鋪買單卡組deck
緊係買單卡
抽刺激d
收散卡咁組deck就經濟d,開booster就係搏抽中大獎同埋爽下(但多數回唔到本)
如果新手想組deck黎玩下的話推薦買噴火龍果個禮盒,正價280有10包散卡抽下,另外有一d常用既deck料
彩色石仔係傷害指示物,買預組的話會有(紙皮版),如果想要石春或者骰仔就多數卡鋪會有賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞