[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (12) 永續PTCGO

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
如果只要151張精靈唔要道具唔包ex (12張)見過賣$100-120
包埋ex見過有人賣200
盒嘢好難原價搵
前幾日訂左3盒英文版
日版炒到差唔多成千蚊 好x貴
唔會買日版啦
個禮盒我見好似有d卡鋪返左貨,係咪做返原價就唔敢講
Btw,衛訊同donki 之類可能都會有,如果行開可以留意下
啱啱抽埋最後日本買既151散包
1張master ball閃 一張九尾SR 舒服
雖然唔值錢
想問吓巴打 依兩副decks會唔會喺online版有得抽 新手怕醜唔敢真人玩 想喺online砌副一樣嘅練熟啲先出去玩
應該未有,美版同港日好似進度唔同。佢地現家先準備出151?
新手想入坑玩實體卡, 係唔係等29號果兩個pack最好? 噴火龍果個set好難搵
Online今個星期先出151
Online跟英文版Schedule
Online版好易就砌到meta deck練好再買實卡都得
最近想搵隻實牌TCG玩, 有幾個問題想請教一下
1. PTCG香港有冇卡鋪會固定每星期其中一日搞店內比賽?
2. 香港正式比賽係咪一定要成副用中文卡,唔可以混其他語言
3. 實卡黎講九龍區邊間會多人玩D
4. 有冇邊間卡鋪會有耐心教/肯接受新手
原來屋企附近有間GYM
唔知佢地肯唔肯教新手
1. 有既,港九新界都會有,有部分鋪唔止一日
2. 係,要用繁中版卡牌
3. 太多卡鋪,好多未去過唔太肯定
有冇人入唔到ptcgl
更新完開唔到 卡住7/40
重裝完都係咁
可以上官方訓練家網站睇下屋企附近有冇卡鋪有gym道館既標誌
有既都會每星期固定搞店賽
ptcgl個pass係咪買平個個就得
Yes
日日淨係清每日任務嘅話都有幾個禮拜時間剩
新手入坑玩ptcg live,跟人砌咗副雪道匯流夢幻deck,打得都算順利但預到惡噴多數都比對面一下打爆,求問有無咩對策打法
https://youtu.be/rqjD8nOgd_E?si=c44lvyX09poYyu_L

災箱被打爆後易啲反擊
敏捷蟲食藥或3倍鏡秒到惡噴
算係對策但唔會話變到好有利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞