韓國電影集中討論區 (18)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
飢渴誘罪女主金宇彬無論造型氣質都同湯唯一模一樣
舊石好熟口面
李好花瓶下
點解話體會到宋嘅魅力,個角色好複雜,但發現佢真係冇演戲痕跡
同李秉憲完全唔同檔次
中性少少嘅造型都可以一戰
睇完饑渴誘罪先發現到金玉彬嘅美,睇其他戲覺得佢好普通

凝住朴贊郁係咪睇完吸血鬼少女小說同學識打麻將先至發展到呢部戲出嚟
法國除咗金泰梨,其他拍過朴贊郁嘅女演員都紅唔起,唔計本身有名氣果啲
金泰梨靚能到癲另計
其實金玉彬同oldboy姜惠貞都好出色,不過紅唔起冇計
我覺得兩睇啦 雖然呢套係麻麻 成個甜蜜蜜黎明咁樣 但係更加突顯到佢後面演技的進步
係幾巧合 除咗金泰梨 其他女角色都比較偏被凝視
相反,金泰梨飾演嘅女僕係少數電影入邊採取主動嘅女性角色
奉俊昊套mickey 17究竟係29/3上定去康城?
中文係咩
1212黃政民應該預定咗好多大賞
由頭到尾lead住
首爾之春
前傳南山的部長們都係咁,李秉憲狂掃獎
Cine 21 今年韓片十大無首爾之春
但鄭雨盛拎男演員

Btw 1, 9, 10 是咪無喺香港上過?
https://www.instagram.com/p/C0-1uvrxjjN/?
韓園電影雜誌《Cine21》公佈年度十大韓國電影

*括號為香港/韓國當地上映途徑

1. 毒舌室友 (hkaff)
2. 秘密之丘 (bc special)
3. 夢之歌 / the dream songs (hklgff)
4. 烏托邦浩劫
5. 韓戲逼人 及 好好過日辰 (summeriff)
7. 下一個素熙 (hkiff)
8. 水中鏡花 (hkiff)
9. A Lonely Island in the Distant Sea (busaniff)
10. The Conversation (busaniff)
呢類blockbuster俾盡咪特別放映
仲有突然驚覺兩套戲、兩個關鍵場口無獨有偶都係有宋康昊份
香港上唔到啦
香港未有聲氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞