韓國電影集中討論區 (18)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
原來想邀請佢客串新戲少林女足
響釜山睇咗
老實講句
韓孝周破格但唔入型入格
睇佢睇得幾辛苦
嗰陣出trailer已經俾人笑個look
套戲質素如何?
由黃晸玟、李星民、樸海俊、金成畇出演的電影《首爾之春》(英文名:12.12:The Day)公開首個預告。電影確定將於11月22日上映。
《首爾之春》根據1970年代末動搖韓國近現代史的真實事件改編。電影由《阿修羅》導演金成洙執導,《南山的部長們》《局內人》《從邪惡中拯救我》的hive media corp製作,MEGABOXPLUSM發行。

https://youtu.be/UCrfR4CDnj0?si=xSdWxLgZV9Wv-AcT
由崔智友、SHINee崔珉豪、李瑜美、鄭東元、P.O表志勳以及新銳河多仁出演。曾執導《昆池岩》的鄭範識導演的新作《New Normal》公開首個預告,本片定於11月上映。
《New Normal》是一部懸疑電影,講述在「獨食」變得理所當然的孤獨時代,背負著各自的孤獨和疲憊的人們相互擦肩而過而展開的令人毛骨悚然而又淒涼的故事。
https://youtu.be/JTh3r00Adzs?si=ZWLyh8nPIyH23oJq
崔智友
崔東勳導演執導,柳俊烈、金宇彬、金泰梨、蘇志燮、廉晶雅、趙宇鎮等主演的科幻動作片《外星+人》第二部,根據CJ ENM方面表示決定將於明年(2024年)1月上映。 ​​​

終於
我覺得都幾唔掂
故事冇腦,一味打打打殺殺殺好快就唔記得

反而無意中睇咗套韓國新導演拍叫Heritage既戲
出乎意料地好睇
成套戲好簡單對白都唔多
但好擊中宜家韓國新舊兩代同父母子女嚴重代溝問題
𨳒你老味 第2段嗰種1999嘅文字描述癲到
李善均被爆吸毒?!
除左犯法, 仲有私德問題
唔通佢咁重鼻音就係因為索得嘢多?
btw好似未confirm係佢?
但睇爆料形用 同開名無分別
閨密盜賞團片頭有安樂 logo
唔明點解暑假檔唔上呢套
雖然個人排呢套後過的士同烏托邦
但感覺上呢套會易啲 sell 暑假啲家庭客睇
今日睇左 呢套啲文戲垃圾到。。。又長又悶 但係兩場打戲好好睇
個人嚟講全套戲都好平淡
不過套戲好似幾中到同場其他人啲笑點
成日都聽到人笑
話說唔知點解覺得金惠秀越大越淫 呢套徐娘半老賣弄風情
風韻猶存 不過開始膠膠地
合家歡爆谷片 有笑位、動作、twist、卡士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞