韓國電影集中討論區 (18)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
啱啱見到都想貼入嚟
見到留言有人買左黃牛
我今個星期六
好期待
最後買到飛,未睇過加長版
好彩hkaff入場睇左
仲要係圓方大院
本身已經覺得賽果好鳩,睇埋評選過程真係覺得班評審石能左
輪椅位?
老友,上carousell 打分手的決心搵都咁懶?
係時候展示我嘅rocky級演技
認真
未用過未接觸過
朴贊郁親自出席M+ 4場放映
講軍事政變,香港係咪上映無望
由演員崔岷植、金高銀、柳海真、李到晛出演,《黑司祭們》《娑婆訶》張宰賢導演執導的新作《破墓》公開角色劇照,電影將於2024年2月上映。
《破墓》講述接受巨額資金委託進行遷墳的風水先生和與其同行的巫婆之間所經歷的故事,是一部超自然驚悚片。
崔岷植所飾演的金尚德是極其瞭解墓穴吉凶的風水師;金高銀飾演華林,是與風水師同行的巫師;柳海真飾演的高永根是一名葬儀師;李到晛扮演奉吉,是與巫師同行的法師。
演員柳俊烈、申鉉彬有望加入延相昊宇宙,出演漫改電影《啓示錄》,擔綱主演。雙方公司都表示「目前正在積極討論中」。
《啓示錄》是作為延相昊導演新作,改編自延相昊與崔圭碩此前在kakaopage連載的同名懸疑驚悚網漫,故事講述接到開拓使命的牧師成民燦有一天,看到來到教堂的權良來,以為是新信徒並熱情款待,知道他是有前科的人,憤怒地把他趕走。那天晚上,民燦從妻子那裡聽到兒子在幼兒園失蹤的消息。在民燦面前,出現了拐賣兒子的犯人權良來的"啓示"……在神的啓示下想要定罪的牧師民燦,因死去的妹妹而追趕嫌疑人的刑警妍熙,想要將從父母那受到的暴力予以報復的前科犯人權良來。
圍繞各自賦予的"啓示"的三個人之間的矛盾和對立的去向,最終走向了破局……
如果確定出演,柳俊烈將扮演牧師民燦,而申鉉彬則扮演追趕他的刑警妍熙。
不了 個導演已經有浸勁強嘅伏味 主角又樣衰 先係好少數見到簡介已經零興趣嘅電影
屍殺列車俾佢食屎食著豆,之後清一色伏片
可能好似韓戲逼人咁
有無巴打睇咗朴贊郁短片精選?
咸到仆街...
想問下電影節爆場 但其實都仲有位淨(no show?)
有冇得現場買飛
韓版hard days睇唔睇得過
日版*
泰好睇了
好彩金敏喜拍埋呢套先俾韓國封殺
搵多個氣質壓得住金泰梨,唔會有妹仔正過主人婆感覺既人都唔易
真係搞唔掂
D評審理由同電影質素/演技都冇乜關係
確係好睇
尤其去到第三部完全係開正朴贊郁最擅長果瓣

雙金來講我梗係揀敏喜啦
近年睇開佢演洪導D戲,睇返呢套好有新鮮感
泰梨對佢印象一般,可能因為我唔太鍾意佢二十五二十一入面角色
好難想像佢之前拍過咁大尺度的戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞