韓國電影集中討論區 (18)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike

之前AFF有個日本翻譯都係因為唔熟電影知識同用語搞到好多位都好尷尬
最老尷係導演都擺明聽唔明個翻譯譯咗既問題
呢D就算事前有做足功課去到臨場都會被考起
所以我都話宣生係長做長有
又唔算拘謹,係有少少冷面笑匠個種
自抽復仇票房仆晒街
佢唔係話頭兩部--月亮乜乜同三人組仆咩復仇好似冇提到

仲自抽冇咩一線女演員肯接佢嘅戲
我記得佢先提 jsa 好收得,然後就話復仇唔收得
Btw 我係睇復仇嗰場
仲要比橋民人罵
我記得佢先提 jsa 好收得,然後就話復仇唔收得
Btw 我係睇復仇嗰場
仲要比橋民
復仇三部曲呢套的確係被underrated
我見到朴導會嚟,即衝去網上睇邊場有就買飛,點知同時間有人買同一個位,但錢已扣咗,去到現場佢畀返個空位我,印咗張實體飛
由演員柳俊烈、千玗嬉、樸正民、李烈音、樸海俊、李周英、文正熙、裴晟祐主演,韓在林導演執導的劇集《THE 8 SHOW(原:金錢遊戲)》確定將於Netflix公開

《THE 8 SHOW》是以裴真秀作家的《金錢遊戲》和後續作品《爭奪遊戲》合併後重新改編的8集劇作,講述在社會基礎設施中斷的空間里出現死亡者的話遊戲便會結束的極限設定里,8名參加者反復合作和反目故事。

劇集由Magnum9和進行Naver網絡漫畫影像化事業的Studio N製作,樂天Culture Works作為主要投資和共同製作公司參與。
今晚百記神秘場播閨密盜賞團好好彩咁有得係戲院睇 合格有突既爆谷片 後面幾場打戲都幾好睇 高旻示搶戲到不過趙寅成chok下樣都拎到男配真係
呢套都神秘?
佢拎黎搞神秘場唔知佢係有心上正場定係純粹借神秘場擺上戲院掠下水睇下點開場前我以為係做河邊的錯誤
湯b好有心
https://www.instagram.com/p/C0qp_pHrbtt/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

原來是咁

https://www.instagram.com/p/C0rAE5EPbDq/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
致拿到「湯湯回憶」的讀者:

瑞萊的味道~
電影中的一幕:嫌疑人瑞萊在洗手間拿香水噴在手背的創可貼上,並嘟起嘴去吹…回到審訊室,刑警海俊瞬間就聞到了。他假裝看iPad,眯著眼,湊著去深吸對面飄來的香水味~

海俊聞到的是什麼味道,你想知道嗎?

背後小故事回放:根據劇本中噴香水這一幕,好奇的湯唯在某次拍攝前圍讀時,帶了十幾款不同味道的香膏擺了一桌子,玲琅滿目,並請樸贊郁導演選出與他心目中的瑞萊最為接近的味道。而那味道也伴隨了「瑞萊」整部戲的拍攝。

對,就是我們信封上的香味😊
——湯
同場
一感覺到係閨密盜賞團心諗個timing會唔會錯左少少

我之前以為係水行俠,但臨入場先醒起唔係安樂野唔對路
咸豐年前,唔記得係有線定無線播
監獄入面個肥閪大家姐鑑粗質獄友幫佢奶閪,呢一幕對於一個小一小二嘅細蚊仔嚟講真係好得人驚
邊場 原來後期工作做成年
今時今日睇返套戲,見到宋同劉出現有種彩蛋式登場嘅感覺
如果呢兩套今次有得睇返就好
屌你老味屌你老味屌你老味屌你老味屌你老味屌你老味屌你老味屌你老味屌你老味屌你老味屌你老味屌你老味死柔狗
復仇
復仇
復仇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞