韓國電影集中討論區 (18)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
即係aff有啦,又搶少一套
最怕呢類譯名
好有伏味
見樓上講起
入百記 app 又見到多套韓片上 bc special
https://www.cinema.com.hk/tc/movie/details/15300
呢套好睇
上年AFF睇咗
唔係因為CCTVB最近有一套差唔多嘅名咩?
唔係,完全諗都冇諗過
係韓片夾硬整個韓字入去果類
係得韓流怪嚇叫食得住個韓字
以為富貴逼人啲fd
今次我仲唔出人頭地
希望茅躉王有星爺配音版
呢個我真係想睇絕曬版
全餐 thx
收返,新戲應該直落大屍斑,點搶
自己都冇飛呀轟
睇完moving真係會愛上炸雞佬父女+炸豬婆
之前睇火星生活,韓國為左漢城奧運個面子搞好多仆街野

韓國係咪咁仆街,我唔知,但拍呢啲戲的韓國人冇犯韓國國安法。
張恆俊導演新作,李淳元、徐英周、姜愛心主演《Open the door》公開主海報,電影將於10月上映。
《Open the Door》是一部懸疑心理驚悚片,講述的是美國新澤西韓人洗衣店殺人事件發生7年後,打開秘密大門,揭開一家人所隱藏的真相,是一部以過去僑民社會發生的實際事件為主題的作品。
電影入選第27屆釜山國際電影節「韓國電影的今天-全景」單元。
許光漢確定出演懸疑驚悚劇《NO WAY OUT》飾演殺手,與李善均、劉在明、金武烈、李光洙合作。

由崔國熙(《國家破產之日》)執導,李秀珍(《對外秘密:權力的誕生》)擔任編劇,計劃10月開機,本劇由LG U+文化信息專門工作室STUDIO X+U與Twinflim共同製作,播出平台未定。

《NO WAY OUT》講述的是稀世凶犯出獄後,圍繞200億韓元的懸賞金展開公開殺人委託的情況下,在想要殺死的人和想要生存的人之間發生的事件。

劇中許光漢飾演的是父親是韓國人,母親是台灣人的殺手「坤」,坤接到委託殺人來到韓國後,與劇中其他角色產生各種糾葛,將為劇情增添緊張感。
不敢相信
設定終於唔係延邊人
佢真係好能紅
白宗烈導演執導,趙震雄、車勝元、韓孝周、吳承勳、金東英、李周英主演的《毒戰2》公開前導海報,電影將於11月17日在Netflix獨家上線。
電影入選《第28屆釜山國際電影節》的「韓國電影的今天-特別首映」單元。
《毒戰2》將講述龍山站展開激烈血戰後,鍥而不捨的元浩,持續追查亞洲最大販毒集團背後真相,及其神出鬼沒的老大,打算徹底了結彼此的舊帳。

https://youtu.be/DMFdBS9rLf8?si=tEKreIdtM4cwvuMG
韓孝周幾破格
同李美賢完全唔同feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞