歐盟新例:智能手機、平板須改為可拆式替換電池

486 回覆
1020 Like 71 Dislike
係美國同亞洲出一部, 無得換電, 超薄, 電量OK就得
再係歐洲出返部歐洲專用款, 可以換電, 不過因為設計上需要拆既關係又厚舊電係連殼果種設定, 電量比你買果時選擇, 薄既要好差, 電量好既又再厚D
i battery
i battery plus
i battery pro
i battery pro max
iPhone|歐盟警告蘋果勿限USB-C充電速度 否則歐洲禁售
https://www.hk01.com/article/895222?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

咪睇下邊個跪囉 柒頭
全民Nokia年代有邊個唔係用電池

見人講做電池技術要求唔高,真唔真
我就用an機嘅
你同連登班弱智apple粉講啦
非蘋果電開唔到機
咪就係要俾用家換電 設計同用料咪唔同咗
唔撚賣歐洲囉
咪又係買水貨
條友on99
設計唔同左唔等於會厚咗電量少咗防水差咗喎 唔好偷換概念
咁樣又有得炒iPhone喇
但連登毒撚會去買部又厚又重換電版
岩呀,馬兒好都唔等於馬兒要吃草架

exactly
我部iPhone用左五年 個電都好好 歐豬搵黎搞
100%會重同厚好多
唔係防水咩
可以換埋電池都冇用, 佢OS唔俾你Upgrade你部機都唔㩒用
依家既電話一樣可以換電 只係背蓋轉快拆就得
其實以前電話都可以換電,唔知幾時開始咁on9 舊電要鑲死係部機入面,變相下下要帶尿袋
掉返轉講一樣得啦

我十年前:屌你未見過防水機有得換電架
搵埋哂啲爛鬼藉口唔俾人換電係咪智障
依家iphone唔可以自己換電又唔見輕同薄?人地摺機都輕過你啦
你都黐筋嘅
嗰條窮撚手機電池老化,但唔想換機,夾硬用落去,咁又唔危險咩?
樓上有師兄講d Action Camera已經可以換電兼有防水
然後有人就反駁話防水功效會差左,但就冇講到防水效能差幾多,又或者個防水功能會快左幾多失效
冇實質數據比較,呢d口同鼻拗架咋喎
我又無話依家輕薄唔厚重
做乜鳩姐你
連登毒撚會買部又重又厚嘅android
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞