歐盟新例:智能手機、平板須改為可拆式替換電池

486 回覆
1020 Like 71 Dislike
Combination of ibattery iPhone iMac iWatch Apple TV in 1 呢?
可折電池要點防水?
換電先係王道
下下叉一個鐘個個排隊唔係辦法
仲要裸機防水
唔好咁天真啦,換到電唔係一切,只要濕鳩蘋果嘅更新唔支援舊款機,你有得換電又有咩用?乖乖地課金買新機啦

生產商根本無驚過
本身電池係消耗品
如果有得換電
我一定直接成粒啪落去變100%

你繼續慢慢袋住舊野拖住條線,或者無線充電成粒暖蛋咁
2年好夠啦
依家粒電咪又係兩年
另類消滅低端人口
支那嘢
但代價係啲機可能大舊咗 同柒咗
唔知iphone啲仲出唔出玻璃
超級弱智,點解唔俾巿場自己揀,之前LG G5咪又可以換電,samsung都由可以換電變做唔可以換電,而且又唔係真係唔可以換,只不過係麻煩d,同埋唔換電先可以做多d創新,例如舊電可以放喺入面,2邊都做mon,舊電可以唔係正方形,可以喺入邊分2舊
乜都限住限住,以前未有iphone之前點諗到電話可以係冇鍵盤,可以唔用電阻mon,今時今日做到咁多野,用依家既目光去睇科技發展係井底之蛙
機身會slim d

唔使留電池/機蓋/電池蓋 空間

連接位既導電設備(彈弓/銅片)

之餘此類 既物料

一體化始終會窄左, 排位可以密d
係,有咩問題
正解,以前d人咪又係屌冇左3.5mm,samsung有3.5mm,但用無線耳機咪又係大多數,巿場會講嫁喇
部機會唔會一跌就散
到時買新機唔跟電池
新電池要另外買
窮閪要用返舊電池
電芯電動剃鬚刀都防到水
另外,智能手機、平板電腦及相機等設備中須使用的易於自行替換的電池。

不過唔知範圍有幾廣
歐盟玩完強制type c之後開始咩都玩

利申支持type c但唔支持立例逼人
iPhone 會唔會大咗或重咗?
部機大咗重咗厚咗,電量少咗,防水差咗唔叫缺點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞