歐盟新例:智能手機、平板須改為可拆式替換電池

486 回覆
1020 Like 71 Dislike
轉可拆式會厚左唔係常識嚟?
呢啲物理上既限制係突破唔到㗎喇
你有研究過機身內部設計就明
我又無反對轉可拆式
咁容易就觸動到你神經痴撚線
你話會重同厚 我解釋比你聽唔關事 只係你既設計問題 仲話100%笑撚死人
有啲物理上既限制係突破唔到
你拎以前啲摺機同依家smartphone比仲on9
以前摺機有冇依家咁多功能呀咁撚樣比係乜事
得㗎喇知你立場係好支持改可拆式
明㗎喇
我用依家既摺機比呀 幾時用以前既摺機比呀?弱智
尿袋未日, 舊電好似相機電咁分開差
依家嘅摺機又有幾輕薄呀都唔知你發咩神經一嚟就起晒鋼
幾時搞埋macbook可以自己加ram
matex3 241g iphone14promax 252g 證明係你設計得on9先咁厚 唔洗屈落換電到
fairphone已經可以一堆零件有得你自己換
唔係咩新鮮事
10後未見過以前d電話?
可拆式睇你點演繹
可以做到用小工具換到舊電就已足夠
重兼顧到防水
唔洗吓吓搵人換電
咁又確實有分別既
IP係數唔同左
以前啲電點同而家?個電量少咁多。
德政
我又唔係屈我都支持改可拆式 好掛住以前有得換完電就滿血
拎部6.4吋機同6.7吋最重果部pro max比
真係好合理
係咪又可以用iPhone14pro 206g同matex3 241g比然後笑鳩你唔知發咩神經
你講唔洗屈落換電到 唔講以為你舉個例子matex3係可換電機添 真係好有說服力
宜家換機 就係為左換電
apple成日用OS控制電量,咁搞法會好覺眼,又針apple
依定更加唔得
M1打後同chip整合咗
大家都用相同既材質設計
我唔相信防水性能會一樣
當你一開始可以做到一樣
換左無數次電之後都一定會變差
設計上越多可以拆既位就越難防水
物理上既野改變唔到
apple: 以後粒電三個月自動收皮,買apple care就可以優惠價$699換電
6.4吋? 7.85吋喎 我係證明你睇厚同重係設計既問題 唔係可唔可以換電既問題 明未呀
條rule明明係對iPhone同Android都有效
但感覺大家都係圍住Apple嚟屌
呢啲電子垃圾就收返埋啦
依家討論緊電話呀
咁快出絕招 又依樣唔計果樣唔計
samsung 先可能最大獲
部機咁薄又要拆蓋又要可換電有排搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞