歐盟新例:智能手機、平板須改為可拆式替換電池

486 回覆
1020 Like 71 Dislike

如果可以輕啲個mon清啲相機畫質好啲仲要平一半價錢
咁真係好事嚟
如果個個都會買原廠咁就唔洗擔心

利申: 未試過換電
呢隻膠圈設計,無野壓住加力,唔會去到ip68
要有得換電又要去到ip68會厚好多
可換電又勁防水,Sony 有出過,但成cm厚
你啲如果可以咪答咗你
換個角度 佢賺得多錢 先會研發更多嘅技術

一部電話大家10年都唔換 出IPHONE果個都唔洗諗咁多野
只係要求轉嘅同時其他方面唔退步姐 又無似你講嘅咁盡
即係做唔到?
早就應該啦,換粒電都要reset我部電話,有一次直頭話換電果陣發現部電話有問題,換左部翻新機比我,總之部電話明明換粒電就可以用多幾年,就係要搞到換電麻撚煩煩咁,等啲人索性換電話
外接電
可能純粹弱智
以前年代Nokia,Sony Ericsson,Samsung 仲有其他牌子
全部都有得換電,都無試過爆炸
冇話做唔到㗎
有足夠時間同resource研究實做到
只不過當初唔咁做可能係因為成本效益啫
直接iPhone15開始唔賣歐盟
反正果粉自己識入水貨
啲00後唔知以前啲電話係點
其實都有
以前好興買機送多粒副廠電
久唔久就有話粒副廠電發脹出煙果啲
又有籍口等iPhone XX
之前GOOGLE話PLAN 可以自己揀PARTS裝機出廠,
後來唔知點解無撚左
冇用? 你唔用就冇用?

ON9仔
做咩?生活好唔如意要上嚟發洩咩
以前都大把可換電手機喇,有無炸死曬?
咁以前真係好多人會用到舊電發脹...自己都試過..
唔知係而家D電池唔會咁定點....
16/17年打後啲手機基本上都係based on冇得換機嘅前提去設計外觀/功能
如果依家要考慮番有得換電
啲嘢又要諗過哂

lg g5呢啲機先正,可以換電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞