歐盟新例:智能手機、平板須改為可拆式替換電池

486 回覆
1020 Like 71 Dislike
部機會厚左? 不過我都支持可以換
始終而家一部機用4 5 年都無問題
pixel 最多係無系統更新但會繼續安全更新
samsung都好似有4年更新
兩邊嘅A系平用+換電真係好抵玩

apple嘅SE到時都會更有吸引力
平+可換電+usb c+幾年support
德政 可以換電池就可以唔洗用尿袋了
以前用三叔可以成粒電拆出來真係好撚正
用到冇電拆出黎 換粒後備電入去即刻滿血復活
出街唔洗又帶線又帶重到死既尿袋
仲方便過無線叉電
老老豆豆以前真成日有啲電池著火呀,燒燶呀呢啲新聞
鋰電本身就係危險品黎,啲雜牌代用電有危機
自從無得換電後係少左呢啲事
唔咩事,就算係依嫁嘅iPhone ,換舊新電有幾難。幾舊水就得,又快。

最大問題其實係個IOS舊機已冇能力同空間再update,再加上App一更新就已唔支援舊IOS先要換機。
真,用過幾部lg 好開心
完全無問題
又無燒底板
家陣大量apple fans屌歐盟咋喎 咁快出動幫教主口啦
on9,我想睇下點樣可以自己換電又keep到防水同無綫叉電

投票班撚樣分分鐘連download個app都要人教無常識啫,點知呢到班連登仔一撚樣
你睇下上面當咗成件事淨係同apple有關
我記得以前好多人買佢htc pda 代廠電

個時Nokia都未收皮
電池規格一樣 通用就話姐
唔同設備唔同電池規格
制造多左 浪費又多左 其實更唔環保
搵悠二砌機
為反而反 哂鳩氣
其實依家個個對手機嘅要求都唔同
有啲想咩都最新最勁
老人家淨係要大mon
攝撚係要影相靚
打機就要勁U+多ram+散熱
如果邊間廠諗到砌電腦咁樣砌手機唔知有冇得做
google
但機慢唔關電池事
關仆街蘋果更新os改到你部機勁慢事
你呢番說話遲左十年
坐時光機返去啦
一部唔可以打電話ge ipod 名叫iphone. d 人自己就去裝個app打電話唔關我事
冇得防
支持
玩到冇電直接換幾撚方便
又可以淘
真係,iphone啲更新越更粒電就越廢咁,有得換係好事,費事俾佢地屈住換機
限制電話發展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞