歐盟新例:智能手機、平板須改為可拆式替換電池

486 回覆
1020 Like 71 Dislike
Suppose防水係唔小心掂到水先要標明“防水”既,成日扔落水濕水就唔納入防水保護預期既用途之內

好似水泡、船咁,佢地都唔會標明防水啦

以前可以換電,最後我都係唔會換
一舊電可以用足一日,用到我返屋企點解無離頭要係條街換電
反而跌電話又甩背殼,舊電又飛到九丈遠
仲柒過無得換電
蘋果近20 年起已經係
舊時macbook都好似仲有得換電
S3 s4
做返重工電器粗重野算吧啦
痴線
動態島加埋家陣可換電, 返去lg v20年代
LG真係走得太前
依家啲機跌一跌都好易爆mon爆玻璃背蓋 邊有電話設計for你跌嘅? 除咗3310
彌留嗰期自己cut埋呢個唯一特色喇, 講經咩
全新機厚番1倍
用返lg比 (最遲改內置電嘅牌子)
v20係7.6mm, 過幾代已經改咗行內置電嘅v40都係7.6mm, v50仲加到8.3mm
依家啲新款電話鏡頭位成日厚一節出嚟, 都已經厚過以前換電機
LG G5玩過喇
三叔出啲摺機都部機咁薄
note 7仲大鑊都係內置電
iphone間中都有傳出爆炸, 有時查到係出去搵人換成代用電
根本舊電用家自己換唔換到都總有方法換到變代用電, 內置電安全啲根本唔成立
內置電就有通用到咩
冇得做 lg做過, 摺埋
不過如果係蘋果有成班死忠又可能有啲生機, 但蘋果班死忠就係想人幫佢安排曬, 唔想自己砌, 嘥氣
https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_xcover6_pro-11600.php

變番晒醜樣大牛龜
你用埋我果份
我唔要換電呀,我要耳筒頭呀,快撚啲立法啦。換電嚟做乜,除非統一所有電話電池,如果唔係代代唔同仲衰過尿袋,至少尿袋可以通用。

呢部嘢真係好撚正 個idea
希望清唔好出街斬人
強制廠商三年內免費換電一次仲好啦
係咪第日唔用手機啊,唔好得個講字喎
電話都算
平板都要換?
幾時捉埋notebook
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞