點睇APPLE一係唔出 一出就係極致

417 回覆
254 Like 424 Dislike
策略失敗就瀨無興趣
果粉真係立於不敗之地
咁舊野咪得一個眼鏡佬用到?
想俾個帶眼鏡既fd用都唔得
叫佢戴con囉屌我都可以假設幾10種情況然後屌呢部野係電子垃圾
珍 剩係行商場咪得 帶個1000米拖板
係商場借d插電位差住黎行
根本生活品味黎
iphone 係ipod 取代品都講得出
取代左sony 金磚黑磚未
2023仲有人信呢d
周街都wifi 5g佢係咪要入深山避電波
IPOD其實都好成功
VR2 幾大幅眼鏡都照樣用到, 唉Apple 屈埋你配蔡司鏡片既錢?
樣更加冇得比
VR2 cyberpunk 到呢
vision pro, 淘寶滑雪護目鏡
其實呢舊野究竟係咪真係好多人用
少接觸唔知想了解下
我以為係聲東擊西
ipod當年市佔80%打死walkman你又唔講?

如果ipod當年策略失敗2000年蘋果已經執咗啦,on9仔,為咗黑蘋果on9仔可以去到幾盡?立於不敗之地係你喎

點解個個發現新大陸咁
PSVR都出2啦
quest 3 -500美金,apple 3500美金,個價都差咁遠
ipod都電子垃圾我覺得你係垃圾多d
似惡搞多d
如果剩係用apple任何一款耳機包括ipods max就真心唔駛接觸 用番iphone聽歌就得
唔使五年可以
我估未來方向
1.) 代替所有眼鏡,會直接幫你修正視角 (法律比唔比係另一件事)
2.) 代替所有電話,直接叫佢打比人同埋所有apps
3.) 未來5年代替埋iPad
4.) 未來10年代替埋電腦

根本成個方向就係未來所有野
連登仔話Apple落後過android
生活態度或者打卡啦
呢壇野係劃時代架喇, 但我暫時又未覺得我需要呢樣野
係咁拎quest Google嚟講真係好on9
睇review都知 其他headset對比vision pro根本連半製成品都稱唔上
Apple勁就勁在唔單止要做到 仲係要做到最好先推出嚟

iphone出現之前ipod係全球最多人買的DAP裝置
係第一代iphone已經加入埋ipod所有功能之後先逐漸被apple慢慢放棄佢
算係因應時代發展而淘汰的產品,但同時都係以前成功的產品之一

如果部vision pro喺往後市場真係成功左
現存的ipad將會係今後會被淘汰的產品line
攞iPod嚟做失敗例子真係柒到爆
apple 靠ipod生存?部野柒左apple 會執
其實你係咪真果粉
唔識與時並進既產品定義佢為垃圾有咩唔妥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞