點睇APPLE一係唔出 一出就係極致

417 回覆
254 Like 424 Dislike
睇比賽好撚大潛力
傻鳩無知就縮返埋咪沖出黎柒
個焦點遠過mon咁多點都舒服過睇mon
依家新機愈來愈輕薄開始有啲吸引力

出埋apple care 加價包驗眼
又贏
睇佢未來可唔可以發展到普通眼鏡size
話唔定真係可以取替到
做到好似加速世界咁就好
戴個頸箍就用到vision pro
呢個功能係痴撚線,真係進入下一個世代咁,但係又咁諗,如果嗰個moment係咁重要,又可能唔會想戴住佢經歷
無人叫你自己戴住影架嘛,我當你結婚,咪搵個兄弟戴住黎影囉

當然你話得兩個人就難啲啦
同其他有咩唔同?
因為其他公司好似遊戲公司咁搵買家做bug test
佢搞咗咁耐,好難set低個價,如果佢實機真係做到佢條片所展示嘅咁樣效果,實唔實用,好唔好用,暫時唔知,但真係算幾震撼
如果睇相睇到到哭咗抹唔到眼淚
Apple岀過好多電子垃圾
淘汰左個d你唔記得左姐
如果啲錄影有過咗身嘅親人/朋友/寵物,真係會好似將人拖入個黑洞咁。睇相都仲意識到嗰個人唔喺度,用呢部嘢重新經歷真係唔知道有幾多人會終日攬住部嘢

但係如果技術成熟再結合埋ai,到時可以用某個subject嘅日常生活feed個ai,係咪就可以喺虛擬世界複製返佢哋,唔知好定唔好呢,剩係有種想喊嘅感覺,可能係感動可能係感嘆
大趨勢係淘汰晒手機電腦
淨係用眼罩
不過傷眼呢點係兜唔到架啦,死症黎
其實應該獨立出部相機淨係影3d 相同片
要戴住黎影其實好反智
你想記錄嗰一刻,但係嗰一刻嘅你戴住個vr 黎拍片又享受唔到當刻

利申買咗iPad 1
真係出到,其他對手應該跟唔到

利申: 出左 我都想買
到下代就會連埋舊用到5分鐘嘅電池
叫咩iBattery科技俾你無間斷換電

再再下代就會延長嗰5分鐘到10分鐘

再再再下代就會話搵到新技術將10分鐘一嘢打爆去到一個鐘,第一代啲用戶差唔到夠鐘換機

摺埋係一個正方形都唔夠以前啲長方形摺機咁靚
起碼好過低頭族先
低頭對頸椎壓力大過直望咁用VP
加上佢因為有透鏡改焦距
比用電話冇咁易近視
如果本身都係用咁耐電子嘢
佢會好過電話先

加上佢未來可能可以取代macbook/電腦
返工用佢就個畫面可以較大好多
變咗4K投影機咁
個3D影片,好似真係好撚勁
睇人試玩睇完講
條3D影片話吹蠟燭啲煙係會3D咁飄過嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞