點睇APPLE一係唔出 一出就係極致

417 回覆
254 Like 424 Dislike
咁大mon係***抄apple定apple抄***
當年ifan笑***出部note成隻拖鞋咁擺係塊面到
咁依家三星係咪抄Apple
仲有無線充電
ifan 話iphone max 係完美比例
Nfc當初咪又係比ifan笑話無用所以唔加落iphone
又人形蜈蚣式幫三星洗底
點解我要上網睇吓用家同你講用到都仲要睇
睇到呢到咁多人屌摺機
有幾多人真係用過
Samsung出名係尻整新功能
但今次摺機真係比佢開到條新發展路出黎
Apple fans無必要因為佢係Android而屌到摺機一文不值
摺機銷量呢加爆發性增長緊
唔知Apple係咪真係想skip摺機
事實上佢地真係研發緊 申請緊專利

Apple fans以前都吹奏自己粒粒MON
4GB RAM
無WIDGET HOMEPAGE
full screen incoming call
咩全部都無需要 Apple同你諗過度過點先係最perfect
你試下呢加返返去720P MON 比返4GB RAM你
你地屌唔屌?

我承認好多野過一過Apple手 都改善左好多 唔會無腦跟
例如Widget stack果D 什至今次IOS17 可以直接操作Widget
所以Apple肯出摺機絕對係一件好事
過一過Apple手 可能又提升成個體驗
可能直接玩捲mon呢
但samsung會唔會讓比你都難講

因為我都用緊摺機
我幾肯定如果換電話
下一部都一定係摺機
用過就返唔到轉頭
淨係見過毒撚用中間大大條反光摺痕核突到呢
不了
LG隻捲軸mon正好多 可惜斬撚左
唔係屌摺機
係屌啲人唔覺摺機個價錢離地(Fold 一出1980)而覺vision Pro 價錢貴
Vision Pro 點睇都比Fold Flip系列睇落去更似 Next Gen 更加似完成品
一出Fold真係半製成品咁
仲有Foldable 個銷量已經連續兩季按年回落緊,絕對唔係爆發性增長
Nexus果陣已經加左nfc啦洗撚幫***洗底咩
笑ifan就一定係*** fans
不惜工本唔太啱嘅 只係容錯率較其他公司高

如果佢今鋪碌柒咗,都仲有個底(應該,冇 check佢年報冇睇佢R&D佔幾多)

但如果連續幾樣高成本產品碌柒,佢都係會出事
當你屌摺芒價離地時,有無諗過iphone 14 lcd 芒賣7千更離地?
人地摺芒花左幾多研發費先整到可以量產,唔係整個無人島加widget咁簡單?
根本成個andorid陣營都有晒咁滯,係班ifan自我感覺良好
所以我只買pro 唔會買base版
iphone 14 lcd?
以size計應該同flip 比,三星賣6千幾,仲平過iphone base 版
講離地點計都係iphone
你其實係咪盲?我話first Gen fold 半製成品 搵水魚
講咩flip
airpod?
比正常手機多左個大芒,賣萬幾蚊點離地法?
就算你話個大芒垃圾有摺痕又盛,本身部機個spec同芒都係旗艦機級數
邊方面揾水魚
請問你部 ipro 14 max 512gb 買幾錢
iphone 先係良心企業
外Screen 超粗邊
720*1680 完全不能使用級
內screen 軟,指甲會做到永久傷害
內screen 1536*2152 其實比 S10 plus 3040*1440低
厚度=兩部電話,但電量比同年 S10 plus 5G 4500mAh 低
對比S10 plus 無25W fast charge
鏡頭 唔係三鏡係雙鏡(仲要低S10 plus 一兩級)

個spec同芒都係旗艦機級數
唔好再講啦再講佢就hang機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞