點睇APPLE一係唔出 一出就係極致

417 回覆
254 Like 424 Dislike
你拎返依家同返2010-2016年比吓,市場委縮咗幾多先啦,唔好得個講字
幾款錶拎左成個市場60%既收入,其他人都係陪下跑咁都唔成功點先成功

得益於去年發佈的 Apple Watch Series 8、Apple Watch Ultra 和 Apple Watch SE,蘋果的出貨量年同比增長了 17%,造就了蘋果歷史上首次年出貨量增量到 5000 萬只的里程碑,並一舉拿下了約全球智能手錶市場營收的 60%。
諗諗下 夜晚係咪唔洗開燈都一樣體驗玩到天昏地暗都得
你睇下當年喬幫主個iphone初代發布會先出嚟柒啦,當年iphone三大核心係ipod+電話+網絡裝置,iphone最初入面「音樂」app唔係叫音樂,係叫ipod㗎

仲有拎金磚出嚟比你仲on9
apple 出到部hi end music player 賣2 3萬都大把人狗沖啦有幾離地
問題佢出唔到呀
iPhone 2007出

FYI iPod 當年係portable music player 市佔7-8成
你既然睇過就麻煩share出黎
出iPhone之前佔蘋果4成收入wo Ching其實你識唔識google咁樣溝通有d浪費時間
小學生黎應該
如果你真係拎ipod出嚟比,唔該你拎返2008年個時嘅嘢比,當年head-fi天花板級係hifiman hm801 Colorfly c4Pro Sony PCM-D50或M10

拎依家黑磚金磚出嚟講更突顯你真係小學雞同唔識嘢
回應下上面幅圖先啦 想睇你繼續柒
佢自己冇買就話冇咩人買
只係Quest2已經超過左2千萬部啦
Gay Cook
電子產品既瓶頸就係電量問題
如果解決到續航力問題, 相信科技會幾何級咁跳躍
以前 音響界勁出名
直頭扲ipod c 用足10年
如果同iPhone 同價一定個個狗衝
你指ipod銷量圖?
一部音樂播放器可以被自己手機取代打殘,證明音樂播放質素一般同手機無分別,咪等於電子垃圾咯
拎黑磗金磗比係因為呢啲係大聚化價錢下既音樂播放器,同apple市場定位接近,拎部天花級又話離地唔同市場,果粉真係難服侍
不如你話ai晶片植入眼部 然後賣199啦 咁樣就最極致
你適合訓多50年先出嚟
你比較拎2017-23年嘅成熟嘅產品同2008年ipod比比較到啲咩?

開始覺得你唔係小學生,係弱智

如果真係比,以你嘅標準,拎iphone 14pro同黑磚Wm1a/zm2比好唔好?
ipod 2022 年停產
又係你話iphone 取代ipod
咁我問取代黑磚金磚呢啲同期產品有咩問題?
2008年iphone 完全取代ipod未?
你識唔識上文下理?中學讀邊間啲中文水平咁低既
帶部mba搞掂
又係你話iphone 取代ipod
而家又發爛渣唔比較得
果粉好霸道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞