點睇APPLE一係唔出 一出就係極致

417 回覆
254 Like 424 Dislike
真心問
會唔會加劇近視?
點解音響業消失?咪因為失敗咯!
咩核心轉移?個控制輪轉移左去邊?定你想講業務重心?
如果係後者點解今時今日出咁多side products?
點解你覺得apple唔會失敗,只係佢唔玩,佢之前投放咁多資源,唔繼續只係因為唔想玩,你當佢係杜文澤買gtr?
仲因為佢唔玩先比到其他公司生存空間
果粉都幾自大
high end product就唔好攞出黎比較啦
人地討論緊BENZ BMW LEXIS你搬林寶出黎講係咩心態
apple 唔係標榜hi end 時代領導咩
我講果部金磗2萬黑磗幾千,仲平過部apple mon 同呢副眼鏡
好離地?
點解香港後生仲會有呢啲想法
姐係出左樣劃時代既野,第一時間都係搵曬缺點出來抗拒而唔係諗到未來既?
第一代咋喎
會唔會係塊micro-oled
其實係samsung出貨比佢
邊個話
出左但無咩人去買
但Apple 唔同
要去到 訓住覺打機
scan 腦電波 唔知要幾耐
建議唔好留喺井底
Watch 都係Apple賣多啲
果黑真係咩都唔識出嚟柒,人地就係見到head-fi無前途先提早離場,依家個head-fi市場Sony嘅Walkman出返嚟都搞唔得掂,player產量一日比一日少,你有無玩過head-fi先?無就收皮啦
iPod 係失敗呢個point 真係第一次聽
人地小學生未見過ipod全盛時期,可能只係見過ipt5代-6代呢啲末期就出嚟講
好撚癲
Click wheel
HDD high capacity
啟發到
-> large variety of music

->library mobilisation

再轉營到streaming

玩atmos

iPod 功成身退都叫失敗
Lm binc
google an 狗又要抄
Quest pro可以收工喇
head fi 市場唔掂
似你無玩
Eye tracking? 唔使拎住啲舊嘢?
同埋唔係可以駁住火牛嘅咩?
Ipod係大眾級播放器,金磚黑磚AK呢啲係專業級,都唔係啲咩取唔取代,無得比較
拎部Music player同monitor同眼鏡比較,都真係幾離地
反而好奇近視用完會唔會有影響 睇落係幾正既
傳緊會出
VR眼鏡點會無咩人買仲要價錢親民過Apple咁多
你睇上面條片就知佢整呢舊野最終目標就係想取代電腦佢可以做到無mouse keyboard 咁控制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞